Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Šonka s Pařízkem dosáhli na ME v letecké akrobacii na historické stříbro

Fantastický úspěch zaznamenali na mistrovství Evropy čeští letci. Martin Šonka, mimo jiné mistr světa z akrobatických závodů Red Bull Air Race, obsadil v elitní kategorii Unlimited páté místo. Debutant Lukáš Pařízek byl v italském Pavullu dvanáctý a pomohl národnímu týmu k první medaili po 38 letech. V součtu ME leteckých akrobatů totiž dvojice Šonka, Pařízek skončila na stříbrné příčce.

Je nám líto, video expirovalo.
Šonka s Pařízkem si z ME v letecké akrobacii odvezli stříbro

Šonka předváděl své dovednosti a preciznost po celou dobu soutěže. Jeho stabilní výkon během čtyř náročných sestav potvrdil příslušnost českého letce k absolutní elitě. Pařízek v kategorii Unlimited debutoval a předčil očekávání. Jeho představení ve freestyle ohromilo nejen příznivce akrobatického létání.

V týmovém hodnocení i proto s Šonkou dosáhli na historický milník. Od dob, kdy se letecká akrobacie začala dělit dle náročnosti na kategorie Unlimited a Advanced, se jedná o první týmovou medaili pro Česko v elitní kategorii Unlimited. 

Mistrovství Evropy se pořádá od roku 1975. Češi získali naposledy cenný kov v roce 1985 v Hradci Králové, tenkrát rovněž stříbrný.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články