Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Choong na domácí trati v Bathu obhájil pětibojařský titul, Vlach skončil čtrnáctý

Mistrem světa v moderním pětiboji se v britském Bathu stal domácí Joseph Choong, Martin Vlach obsadil 14. místo. Jediný český finalista v individuálních soutěžích dosáhl v závěrečné kombinaci druhého nejlepšího času, z předchozích disciplín měl ale velkou ztrátu. Nejlepší ženou byla stejně jako vloni v Alexandrii Italka Elena Micheliová.

Je nám líto, video expirovalo.
Vlach obsadil na MS v pětiboji 14. místo, titul obhájil Brit Choong

"Na rozdíl od včerejšího dne (semifinále) se mi dneska v jednotlivých disciplínách tolik nedařilo. Zvlášť v jezdecké části jsem dělal, nemyslím si, že velké chyby, ale dělal jsem zkrátka chyby a kůň je vytrestával, mě tam nikde nepodržel," litoval Vlach.

V bonusovém kole šermu nepřidal ani bod, v plavání zhruba zopakoval semifinálový výkon. "A kombi..., myslím si, že to bylo standardní kombi, ale zkrátka rozdíl už byl tak velký, že jsem moc neměl kam běžet," konstatoval. V soutěži nasbíral 1473 bodů.

Choong obhájil titul součtem 1523 s náskokem pěti sekund před Mexičanem Emilianem Hernándezem, který jako jediný získal účastnické místo na olympijských hrách v Paříži.

Ta byla určena výhradně pro medailisty, ale Choong už ho měl od kontinentálního šampionátu konaného v rámci Evropských her a bronzový Mohanad Šaban z Egypta jej získal jako vítěz finále Světového poháru.

Také Micheliová už letos vyhrála finále SP, stříbrná krajanka Alice Soterová ovládla Evropské hry, takže olympijskou jistotu získala jen bronzová Britka Kerenza Brysonová.

Výsledky mistrovství světa v moderním pětiboji:

Muži: 1. Choong (Brit.) 1523, 2. Hernández (Mex.) 1518, 3. Šaban 1514, 4. A. Aldžandí 1510, 5. M. Aldžandí (všichni Eg.) 1506, 6. Čun Ung-tche (Korea) 1505, ...14. Vlach 1473.

Ženy: 1. Micheliová 1428, 2. Soterová (obě It.) 1420, 3. Brysonová (Brit.) 1419, 4. Asadauskaiteová (Lit.) 1409, 5. Langrehrová (Něm.) 1408, 6. Arceová (Mex.) 1402.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články