Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

SESTŘIH: Také Švýcaři okusili trpělivou finskou hru. Další vítězství Suomi v Brně režíroval Puistola

Druhý zápas, podobný charakter a další triumf. Finové si na Českých hrách v Brně po domácím výběru poradili také se Švýcary, když se radovali po výsledku 3:1. Přímý přenos utkání Česko – Švédsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 15:40.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švýcarsko – Finsko

Finové potvrdili, že se s nimi musí počítat v jakékoliv sestavě. Ačkoli na poslední akci Euro Hockey Tour v sezoně nedisponují vysokým počtem zástupců ze zámoří, umí si se soupeři poradit. Svěřenci trenéra Jukky Jalonena předvedli podobný výkon jako proti českému týmu a opět slavili.

Po slabším startu Suomi se ve druhé třetině dvakrát prosadil v rozmezí deseti minut Puistola, jenž se nejprve protáhl švýcarskou obranou až k zakončení a poté proměnil také přesilovou hru tvrdou ránou z kruhu. Třetí branku přidal v poslední třetině Julius Mattila. V největší šanci Švýcarů selhal Mike Künzle, jenž za stavu 0:2 neproměnil trestné střílení, Emilovi Larmimu pokazil čisté konto Tanner Richard až devět minut před koncem.

Finové s českou reprezentací dál usilují o celkové druhé místo v celém seriálu, který jistě vyhrají Švédové. Naopak Švýcaři pořád čekají na první vítězství a skončí poslední, nic na tom nezmění ani závěrečné utkání s národním týmem v neděli.

České hokejové hry v Brně, závěrečný turnaj Euro Hockey Tour:

Švýcarsko – Finsko 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 51. Richard – 25. Puistola (Rindell), 34. Puistola (V. Puustinen, Rindell), 49. Julius Mattila (Kaski, Puljujärvi). Rozhodčí: Harnebring (Švéd.), Hribik – Rampír, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 4519.

Švýcarsko: Schmid – Loeffel, Kreis, Egli, Jung, Fora, Geisser, Baragano, Aebischer – Simion, Senteler, Herzog – Künzle, Richard, Scherwey – Kessler, Bader, Lehmann – Ch. Bertschy, Ambühl, Moy. Trenér: Fischer.

Finsko: Larmi – Kaski, Rissanen, Rindell, Winberg, Matinmikko, O. Määttä, Jesper Mattila, Leppänen – Puljujärvi, O. Kapanen, Innala – V. Puustinen, Julius Mattila, Puistola – Jormakka, Hyry, Suomi – Pakarinen, Björninen, Mäenalanen. Trenér: J. Jalonen.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články