Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České pětibojařky na mistrovství světa o medaile nezabojují

Všechny tři české moderní pětibojařky skončily v závodě mistrovství světa v semifinále. V britském Bathu neuspěly Lucie Hlaváčková, Karolína Křenková ani Veronika Novotná, která třináctým místem ve skupině B zapsala nejlepší výsledek z reprezentační trojky. Křenková skončila o tři pozice za ní, Hlaváčková byla v "áčku" patnáctá.

Lucie Hlaváčková
zdroj: pentathlon.cz autor: Filip Komorous

Z každé skupiny postoupilo devět nejlepších. Nejvyšší bodový součet měla italská obhájkyně titulu Elena Micheliová (1130). Novotná získala 1081 bodů. Ještě do závěrečné kombinované disciplíny vyrazila na postupové pozici, ale pokazila hned první střeleckou položku a na postup jí pak přes veškerou snahu chybělo 39 bodů, respektive sekund.

"Byl to strašný zmatek. Sama jsem nevěděla, kde to všude lítalo. Tak jsem pak vysprintovala ze střelnice a řekla si, že poběžím, co to půjde, a aspoň si ten závod doběhnu důstojně," litovala Novotná.

V sobotu zabojují o postup do finále muži a české trio Martin Vlach, Marek Grycz a Jan Kuf. V kvalifikaci neuspěl jen Ondřej Svěchota. Neděle je vyhrazena soubojům o medaile v obou kategoriích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články