Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Trio českých moderních pětibojařů míří do semifinále MS

Moderní pětibojaři Martin Vlach, Marek Grycz a Jan Kuf postoupili do semifinále mistrovství světa. Vlach dokonce prošel kvalifikací jako druhý nejlepší muž skupiny B. V Bathu neuspěl z kvarteta českých reprezentantů jen Ondřej Svěchota.

Jan Kuf
zdroj: ČSMP autor: Filip Komorous

Ženy absolvovaly semifinálový šerm a Češkám se v něm nedařilo tak jako v kvalifikaci. Nejlepší výchozí pozici pro páteční semifinále má s 210 body Veronika Novotná. Karolína Křenková má o deset bodů méně, Lucie Hlaváčková vstoupí do semifinále se 190 body.

Vlach s Kufem v konkurenčně nejsilnější kvalifikační skupině B získali v úvodním šermu shodně 222 bodů a seřadili se na průběžné jedenácté a dvanácté příčce. Po plavání startoval do kombinovaného běhu se střelbou Kuf desátý a Vlach dvanáctý. Vlach se ve své nejsilnější disciplíně posunul až na druhé místo, Kuf po boji uhájil postupovou 12. příčku.

Grycz ve skupině A startoval do závěrečného běhu se střelbou dvě sekundy za postupem jako třináctý. Šestým nejrychlejším časem se ale propracoval na postupovou desátou příčku. Ondřej Svěchota v "céčku" výborně zašermoval, průběžné třetí místo ale neudržel. Na konečné patnácté příčce ztratil na postup šestnáct bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články