Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z: ČSR - Kanada

Hlaváčková, Křenková i Novotná postoupily do semifinále pětibojařského MS

Moderní pětibojařky Lucie Hlaváčková, Karolína Křenková a Veronika Novotná postoupily na mistrovství světa v Bathu do semifinále. V kvalifikaci si z české trojice nejlépe vedla Křenková, která ve skupině B obsadila osmé místo. Naopak Hlaváčková proklouzla mezi nejlepších 36 závodnic až díky skvělému výkonu v závěrečném běhu se střelbou.

Je nám líto, video expirovalo.
Všechny tři české moderní pětibojařky jsou na MS v semifinále

Hlaváčková, jež v červnu na Evropských hrách vybojovala pro český pětiboj první účastnické místo na olympijských hrách v Paříži, byla před závěrečnou disciplínou až dvacátá.

Na postup ztrácela více než půl minuty, díky celkově druhému nejrychlejšímu času se nakonec protlačila mezi dvanáctku kvalifikovaných.

"Celkově se mi nešermovalo dobře, bylo to takové unavené, pomalé. Plavání se taky nepovedlo, ale běh se střelbou nějak ten den celkem zachránily, že z toho mám dobrý pocit," uvedla Hlaváčková.

Ženské semifinále je na programu v pátek, finále pro 18 nejlepších se uskuteční v neděli. Muži zahájí soutěž čtvrteční kvalifikací, v níž nastoupí i Marek Grycz, Jan Kuf, Martin Vlach a Ondřej Svěchota.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články