Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Aquatlon MČR České Budějovice

Zachová zazářila na Masters v Budapešti pátou příčkou a přiblížila se Hrám v Paříži

V maďarské metropoli Budapešti odstartovalo Masters v judu. V sobotním programu obsadila Renata Zachová skvělé páté místo a přiblížila se účasti na olympijských hrách v Paříži. V boji o bronz ve hmotnostní kategorii do 63 kilogramů sice podlehla šestinásobné světové šampionce Clarisse Agbégnénouové z Francie, ale i přesto si vytvořila osobní maximum v elitním seriálu IJF. Pokud se do Paříže kvalifikuje, bude první českou judistkou na OH po 20 letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Judistka Zachová skončila pátá na Masters v Budapešti

"Agbégnénouová je můj velký idol a mrzí mě, že jsem s ní prohrála. Ale jinak to byl super den, a kdyby mi někdo řekl, že budu pátá na Masters, tak bych mu moc nevěřila," uvedla Zachová.

Masters je po MS nejlépe bodovaným turnajem a významnou akcí v olympijské kvalifikaci. Zachové v žebříčku pro Paříž patřila 14. pozice, na Hry se dostane 20 judistek. V sobotu dosáhla v maďarské metropoli na tři vítězství, dvakrát prohrála a odvezla si 648 bodů.

Třiadvacetiletá judistka zahájila soutěž výhrou nad Brazilkou Ketleyn Quadrosovou, kterou zdolala na ipon. Poté se prosadila i proti vicemistryni světa Kanaďance Catherine Beaucheminové-Pinardové a jako první Češka v historii prošla na Masters do čtvrtfinále. V něm ji zastavila Laura Fazliuová z Kosova, ale v opravách si připsala Zachová další úspěch proti Polce Angelice Szymaňské.

Hvězdné Agbégnénouové na tatami vzdorovala dvě minuty, po polovině základní doby ale francouzská favoritka získala nejprve wazari a poté dostala mladou Češku do sevření. Z něj už se Zachová nedostala.

V neděli se v Budapešti představí dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek ve váze do 100 kg a David Klammert v devadesátce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články