Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Sparta porazila Slovácko a udržela čtyřbodový náskok v čele ligy

Sparta vstoupila do nadstavby úspěšně a dokázala zvítězit nad Slováckem 4:2. Udržela tak v lize před druhou Slavií čtyřbodový náskok před derby v příštím kole. Pozici favorita v zápase dokázala naplnit Plzeň, která porazila Mladou Boleslav 3:0. Také se odehrála první semifinále ve skupině o Evropu. Do odvety si připravil lepší pozici Hradec Králové, který si poradil se Sigmou Olomouc 3:1. A rovněž Teplice, které porazily 2:0 Liberec.  

Sparta stále vede ligu o čtyři body 

První poločas patřil hlavně jednomu hráči, Janu Kuchtovi, který se dokázal prosadit hned dvakrát. Poprvé ve 12. minutě a následně ještě o dvanáct minut později. Nicméně ve 33. minutě dokázalo Slovácko korigovat skóre, kdy na rozdíl jediného snížil Kim Sung-Pin.

V druhé půli vrátil Spartě dvoubrankové vedení Lukáš Haraslín v 63. minutě, ovšem Slovácko opět dokázalo snížit – v 72. minutě se trefil Vlastimil Daníček. Výhru Sparty však nakonec potvrdil v nastavení kapitán Krejčí z pokutového kopu za faul gólmana Fryštáka na střídajícího Olatunjiho. 

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho prohráli jediný z posledních 18 ligových zápasů a sedm kol po sobě bodovali, z toho šestkrát zvítězili. Naopak Slovácko osm kol po sobě a 11 z minulých 12 nevyhrálo.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

1. FC Slovácko – Sparta Praha 2:4 (1:2)

Branky: 33. Kim Sung-pin, 72. Daníček z pen.  12. a 24. Kuchta, 63. Haraslín, 90.+5 Krejčí z pen. Rozhodčí: Rouček  Vlček, Hurych  Klíma (video). ŽK: Reinberk, Vecheta, Mihálik, Petržela  Karabec, Wiesner. Diváci: 7455.

Slovácko: Fryšták  Reinberk (68. Sinjavskij), Daníček, Hofmann  Kim Sung-pin, Havlík, Kohút (68. Mihálik), Holzer  Blahút (82. Petržela), Vecheta (68. Kvasina), Juroška (78. Cicilia). Trenér: Svědík.

Sparta: Vindahl  Sörensen, Panák, Krejčí  Wiesner, Kairinen, Sadílek (61. Laci), Ryneš (82. Zelený)  Birmančevič (76. Karabec), Haraslín (82. Tuci)  Kuchta (76. Olatunji). Trenér: Priske.


Plzeň si poradila s Mladou Boleslaví

Plzeňští už před nadstavbou měli téměř jisté, že skončí třetí, neboť už nemohli klesnout na čtvrté místo a zároveň výrazně ztráceli na druhou Slavii. I tak trenér Západočechů Koubek, který před pár dny prodloužil ve Viktorii smlouvu, nasadil prakticky nejsilnější sestavu a jeho svěřenci od úvodu dominovali.

Na první trefu museli domácí čekat pouhých deset minut, kdy se prosadil Cadu. Pro brazilského hráče to znamenalo 20. trefu v české lize. O dvě minuty později vedla Plzeň již o dva góly, když se prosadil Cheick Souaré. Ve 29. minutě dostali domácí míč do sítě potřetí, ale kvůli ofsajdu na začátku akce nebyl gól uznán.

V druhém poločase korunoval výhru domácích Tomáš Chorý, který se trefil pojedenácté v sezoně. Plzeňští z třetího místa tabulky dál ztrácejí 10 bodů na druhou Slavii. Boleslav zvítězila v jediném z posledních pěti kol a zůstala na páté příčce se ztrátou bodu na čtvrtou Ostravu.

Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav 3:0 (2:0)

Branky: 10. Cadu, 12. Souaré, 62. Chorý. Rozhodčí: Petřík  Váňa, Pečenka  Starý (video). ŽK: Hranáč  Suchý. Diváci: 8103.

Plzeň: Jedlička  Hranáč, Hejda, Jemelka (66. Dweh)  Cadu (78. Havel), Červ (66. Traoré), Kalvach, Souaré  Šulc (78. Jirka), Mosquera (61. Vydra) -Chorý. Trenér: Koubek.

M. Boleslav: Mikulec  Kostka, Suchý, Král, Fulnek (38. Kadlec)  Karafiát, Mareček (46. Žitný)  Solomon (38. Vaníček), Ladra (76. Pulkrab), Kušej (46. Jawo)  Hilál. Trenér: Holoubek.

Teplice před odvetou v dobré pozici 

První poločas zápasu Teplic s Libercem gólovou střelu nepřinesl. Ovšem do druhého poločasu vstoupili domácí hnaní dopředu solidní diváckou podporou úspěšně. Ve 49. se ještě rozezněla pouze branková konstrukce, ale v 56. minutě už se mohli tepličtí fotbalisté radovat, když se prosadil střelou zpoza vápna Daniel Fila.

Liberec pak stupňoval tlak a dokázal si vytvořit několik dobrých šancí, žádná z nich však nevedla k vyrovnání. Naopak ve druhé minutě nastavení stvrdil výhru domácích definitivně Filip Havelka.

Odveta pod Ještědem je na programu za týden. Vítěz se ve finále utká s postupujícím ze dvojzápasu Hradec Králové – Olomouc. Nejlepší tým skupiny o Evropu čeká souboj s pátým celkem skupiny o titul, ve kterém si zahrají o účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy.

FK Teplice – Slovan Liberec 2:0 (0:0)

Branky: 56. Fila, 90.+2 Havelka. Rozhodčí: Všetečka  Kubr, Ratajová  Berka (video). ŽK: Gning, Kričfaluši  Mikula, Doumbia. Diváci: 4954.

Teplice: Ludha  Mareček, Knapík, Mičevič  Švanda (86. Radosta), Kričfaluši, Jukl, Labík  Trubač (86. Havelka)  Gning (67. Čerepkai), Fila. Trenér: Frťala.

Liberec: Bačkovský  Mikula, Chaluš, Purzitidis  Fukala, Prebsl, Tetour (60. Doumbia), Preisler (60. Višinský)  Ghali, Tupta (83. Rabušic)  Kulenovič (75. Horský). Trenér: Kozel.

Hradec rozhodl o vítězství v prvním poločase

Do utkání Hradce Králové s Olomoucí lépe vstoupili hosté, kteří se dostali do vedení ve 13. minutě zásluhou Jáchyma Šípa. Nicméně od té doby už zbytek poločasu patřil domácím hráčům.

Ve 20. minutě srovnali po vlastním gólu Juraje Chvátala, který si srazil míč do vlastní sítě po rohovém kopu. Na konci poločasu pak přišly další dvě branky. Střelou z dálky překvapil brankáře v 42. minutě Daniel Vašulín. A o dvě minuty později zvyšoval skóre Daniel Horák.

Druhý poločas už další úspěšnou trefu nepřinesl a domácí tak ovládli zápas 3:1 a vstoupili do semifinále výrazně lépe. Naopak před Olomoucí stojí těžký úkol, pokud si chtějí zachovat naději na účast v Konferenční lize.

FC Hradec Králové – Sigma Olomouc 3:1 (3:1)

Branky: 20. vlastní Chvátal, 42. Vašulín, 44. Horák  13. Šíp. Rozhodčí: Radina  Kotík, Pochylý  Zelinka (video). ŽK: Harazim  Matys. Diváci: 6529.

Hradec: Zadražil  Klíma, Kodeš, Spáčil  Harazim, Kučera, Dancák, Horák  P. Juliš (63. Čmelík), Pilař (82. Pudhorocký)  Vašulín (74. Koubek). Trenér: Horejš.

Olomouc: Stoppen  Chvátal, Pokorný, Matys, Uriča  Ventúra (46. Langer), Breite  Vodháněl (29. Zorvan), Pospíšil (46. Singhateh), Šíp (77. Muritala)  Zifčák. Trenér: Saňák.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články