Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Judista Kopecký vybojoval nejlepší výsledek v Grand Prix. V Záhřebu byl sedmý

Judista Adam Kopecký obsadil na Grand Prix v Záhřebu ve váze do 81 kilogramů sedmé místo a zaznamenal nejlepší výsledek na turnajích této kategorie. Dvacetiletý český reprezentant porazil v chorvatské metropoli tři soupeře a ztroskotal až ve čtvrtfinále. Přímý přenos IJF Masters ze Záhřebu sledujte i v neděli od 16:55 na ČT sport Plus.

Judista Adam Kopecký
zdroj: REUTERS

Dvojnásobný bronzový medailista z juniorského ME Kopecký postupně zdolal Černohorce Nikolu Gardaševiče, Brita Lachlana Moorheada a Poláka Pawla Drzymala. Ve čtvrtfinále český talent nestačil na bývalého světového šampiona Sagiho Mukiho z Izraele a následně mu vystavil v opravách stopku předloňský mistr Evropy Vedat Albayrak z Turecka.

"Je to velká radost, ale také velký smutek, protože jsem si dnes věřil, že můžu postoupit do finálového bloku," řekl Kopecký ve videu na svazovém Facebooku. "Jsem hrozně rád, že se mi povedlo udělat bodované místo, protože před rokem nebo před dvěma se mi o tomhle ani nesnilo. Teď se to povedlo, bohužel jsem to nedokázal dotáhnout do konce, aby to cinklo. Věřím ale tomu, že mě čeká spousta turnajů a na některém z nich placku udělám a že se mi podaří minimálně bojovat o olympijskou kvalifikaci," uvedl.

Věra Zemanová v kategorii do 63 kilogramů zaznamenala jednu výhru a jednu prohru a Khusniddin Karimov ve váze do 73 kilogramů vypadl v prvním kole.

V neděli se na tatami v Záhřebu představí ve váze do 90 kilogramů David Klammert a v nejtěžší kategorii nad 100 kilogramů dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články