Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Navrátilec Červenka: Nevyužitých šancí bylo dost, ale je lepší, že se do nich vůbec dostáváme

Fyzicky se necítil po odmlce špatně. Zkušený útočník Roman Červenka se po boji s virózou vrátil v utkání proti Rakousku do sestavy české hokejové reprezentace. Po výhře 3:2 na ledě soupeře v Linci litoval hlavně neproměněných šancí týmu. To talentovaný forvard Jakub Rychlovský prožil bodově nejlepší zápas dosavadní reprezentační kariéry.

Roman Červenka
zdroj: Reuters/Lehtikuva autor: Vesa Moilanen

S virózou se potýkal nejen Červenka, ale více hráčů. "Asi to bylo trochu znát, ale co se dá dělat... Teď je zase trochu času, tak věřím, že se to dá celkově do kupy. Je možná lepší si tím projít teď než potom někdy později. Doufám, že už to z kabiny odchází," popsal Červenka.

Pro něho samotného bylo vše o poznání složitější s ohledem na to, že měl dlouhou pauzu už po skončení klubové sezony. "Byl to teď zase další návrat po nějaké odmlce, ale necítil jsem se nijak špatně. Fyzicky to nebylo špatné, herně také ne. Neříkám, že to bylo perfektní, ale abych byl upřímný, tak jsem to čekal po té době horší. Měl jsem tam i velkou šanci, tak snad příště," řekl Červenka.

Roman Červenka:

"Nebyla to asi celkově vzato úplně paráda, ale každé vítězství se počítá, takže v tomto ohledu je to dobré."

Je třeba zapracovat na efektivitě v zakončení

Český tým měl navrch, ale pustil soupeře do vedení, a když skóre otočil, nedokázal se vzdálit soupeři na více než dvoubrankový rozdíl. Šance k tomu přitom svěřenci kouče Radima Rulíka měli. Právě na špatnou efektivitu v zakončení národní mužstvo v posledních letech nejednou doplatilo.

"Souhlasím s tím, že těch nevyužitých šancí tam bylo dost. Doufám, že si to třeba šetříme na později. A je zase na druhou stranu lepší, když se do nich vůbec dostáváme, než kdybychom je neměli, protože to je pak daleko horší. Věřím, že těch gólů bude přibývat," prohlásil osmatřicetiletý útočník švýcarského týmu Rapperswil-Jona.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rakousko – Česko

Rychlovský byl u všech gólů

Dvaadvacetiletý tahoun extraligového Liberce začal svůj povedený večer asistencí u zásahu Daniela Gazdy před první přestávkou, po ní pak vstřelil do poloviny zápasu dva góly a posunul skóre na 3:1 pro hosty. Vedle tří bodů tak zůstal u jeho jména připsaný i vítězný zásah.

"Cítil jsem se dobře. Jsem za to samozřejmě rád, že jsme jako lajna mohli pomoct týmu k vítězství. Vážím si toho," prohlásil Rychlovský, jenž hrál v útočné formaci s Adamem Kubíkem a Michalem Kovařčíkem.

Instinkty nejlepšího střelce základní části extraligy tohoto ročníku prokázal zejména při přesilovkovém zásahu na 2:1 ve 25. minutě, kdy ho našel rychlou nahrávkou od modré čáry zapomenutého před brankovištěm domácích Andrej Šustr. Rychlovský se stihl otočit a pak na pohled snadno překonal gólmana Davida Madlenera.

"Věděli jsme, že Rakušáci se takhle ve vlastním oslabení vytahují k těm třem hráčům. A Andy (Šustr) toho skvěle využil. My jsme se na sebe stihli rychle podívat, v tu chvíli jsem věděl, že mi to tam asi přilítne. Věděl jsem, že jsem blízko gólmana. Kdybych tu střílenou přihrávku jen protečoval, tak mu to skončilo někde v břiše, tak jsem zkusil ještě něco vymyslet. A vyšlo to dobře," pochvaloval si.

Měl v dosahu i možnost završit hattrick. "Párkrát to tam proletělo kolem tyček, ale byly to spíš takové střely přes hráče, kdy jsem se to snažil hlavně poslat na bránu a nebyl tam úplně prostor dobře zamířit. Jsem hlavně rád, že jsme ten zápas dovedli do vítězného konce. A příprava pokračuje dál," konstatoval Rychlovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články