Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

MS v ČT: Všechny zápasy živě a studio přímo v Rize. Jsem z něj nadšený, říká Záruba

Mistrovství světa v hokeji záhy startuje a Česká televize u něj nemůže chybět. Již tradičně odvysílá živě všech čtyřiašedesát zápasů. Diváci je budou moci sledovat nejen ve vysílání ČT sport, ale také prostřednictvím ČT sport Plus – na webu, v mobilních aplikacích nebo pomocí HbbTV. Mistrovství rovněž doplní Studio ČT, které bude po pauze způsobené covidem, opět přímo v dějišti turnaje. Podívejte se na kompletní program vysílání.

"Není náhoda, že vůbec prvním živým přenosem na obrazovkách České, respektive Československé televize byl v roce 1955 právě hokejový zápas. Česká televize a hokej zkrátka patří k sobě. Jsem rád, že se nám dlouhodobě daří vysílat šampionát na volně dostupném programu, v plném rozsahu a v přímých přenosech," uvedl výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Česká televize nabízí nejen všechna utkání v přímých přenosech, ale tradičně také bohatý doprovodný program. Studio přímo v dějišti turnaje nabídne divákům exkluzivní rozhovory s hráči národního týmu. Kromě podrobného zpravodajství doplní program i další zajímavosti a analýzy z obou skupin turnaje.

Z hlediska televizních možností je to velký posun oproti šampionátu před dvěma lety v Lotyšsku. "Vybavil jsem si tady první den předloni. Po příletu jsem trnul na hotelovém pokoji, jestli mi po vyplnění všech dotazníků a testů dojde zelená sms, že můžu jít do haly. Všem přišla, mně ne, nakonec šlo o technickou chybu. Před dvěma lety se tady pravidelně testovalo a hráči byli zavření na hotelu. Měli možnost jen vyjít ven před hotel, ohraničený travnatý prostor 4 x 6 metry. Najednou je tady krásně, volný pohyb. Po těch letech si člověk váží, že je to v normálu," vzpomněl si šéfkomentátor ČT sport Robert Záruba.

Studiem diváky provedou Jiří Hölzel a právě Robert Záruba. Ten bude také spolu s Tomášem Jílkem komentátorem zápasů hraných v Rize. Spolu s nimi se diváci mohou těšit na Davida Pospíšila, Milana Antoše, Petra Koukala a Martina Hostáka v rolích expertů.

"Ze studia jsem nadšený. Šly zprávy, že studio je malé a toho místa je tam opravdu málo. V televizi to vypadá vždycky trochu větší. Je to ale hrozně dobře vyřešené jak obrazově, tak záběrově. Pavel Brynych, hlavní kameraman, a režisér Honza Celner udělali opravdu velký kus práce v tom týdnu. My jsme přijeli k hotovému. V těch možnostech, které máme, je to asi jedno z nejhezčích studií, co jsme měli a vypadá opravdu velmi důstojně," přidal Záruba. "Jsme jediná zahraniční televize, která tady má studio. Nepočítám Tampere. Ale v Rize máme my a Lotyši, Slováci mají stand-upovou pozici," přidal.

Z finského Tampere se přihlásí Ondřej Zamazal s expertem Petrem Hubáčkem. Komentátorský tým rozšíří z Kavčích hor také Michal Dimitrov. Z bezprostřední blízkosti bude o národním týmu během zápasů i tréninků reportovat Ondřej Tomek.

Kromě standardního televizního vysílání na programu ČT sport budou utkání dostupná i prostřednictvím ČT sport Plus, tedy na webu, v mobilních aplikacích a v rámci HbbTV.

Jako každý rok nabízí HbbTV speciální aplikaci. Na programu ČT sport bude dostupná přímo přes modré tlačítko. Kromě živého vysílání přinese aplikace bohatý videoarchiv záznamů, sestřihů, momentů z utkání, rozhovorů a různých reportáží. V nabídce bude i podrobný informační servis včetně online dat z jednotlivých zápasů. Nebude chybět přehled všech týmů, kompletní soupisky, detailní profily hráčů, podrobné tabulky a individuální statistiky.

Také web ctsport.cz přináší z MS v hokeji nejbohatší videobsah u nás. Kromě toho se hokejoví fanoušci mohou těšit na sérii aktuálních podcastů s detailními analýzami a názory expertů.

"Budeme mít poslední díl dlouhé ankety, která se věnuje historii národního mužstva – Čas vítězství. Je to deset slavných vyhraných zápasů, které vedly k přelomovému momentu v naší hokejové historii. Budeme mít i kvíz, kterým lze vyhrát vstupenky na mistrovství světa v Praze a Ostravě, což si myslím bude pro diváky velmi atraktivní, protože to budou příští rok asi nejžádanější vstupenky u nás," dodal Záruba. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články