Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Finsko, Švédsko, nebo USA? Nejde si vybírat, soudí Červenka. Setrvání v Rize by bylo plus

Až v úterý se hokejisté dozví, jestli budou ve čtvrtečním čtvrtfinále pokračovat v Rize, nebo se stěhovat do Tampere, kde pak o víkendu mistrovství světa vyvrcholí. Kapitán Roman Červenka by přivítal, kdyby play-off začali ještě v současném dějišti, ale nelze si podle něj vybírat stejně jako z pravděpodobných soupeřů Švédska, Finska a Spojených států.

"Bylo by to samozřejmě plus, ale to fakt nejde ovlivnit. Vybírat si, jestli chceš jít na Švédy, Finy, nebo USA, nejde. Zas tak velký rozdíl to nebude," řekl Červenka.

Ve hře je teoreticky ještě Dánsko, ale jeho naděje na posun na první tři pozice ve skupině A může zhasnout už odpoledne v duelu se Švédskem.

V případě úterní výhry nad Kanadou se rýsuje varianta postupu z druhého místa a cesty do Tampere ke čtvrtečnímu večernímu duelu od 19:20 proti Finsku.

Při porážce pak z třetí pozice duel v Rize s druhým Švédskem, či Spojenými státy americkými, ale v případě postupu Lotyšska do čtvrtfinále by se mohl souboj odehrát i v Tampere.

Pokud by po porážce s Kanadou poslali Lotyši díky výhře nad Švýcary český tým na čtvrté místo, zamířil by do Tampere za vítězem skupiny A Švédy, či USA.

O naději na vítězství v základní skupině B přišel výběr Kariho Jalonena po nedělní porážce se Švýcarskem 2:4.

Skupinu vyhrají Švýcaři, kteří stejně jako USA neztratili na turnaji ani bod a už dnes odpoledne mohou mít jistotu, že zůstanou v Rize, když Finsku nebude hrozit pád na čtvrté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články