Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rovnocenný zápas, nemáme se za co stydět, hodnotil Langhamer test se Švýcary

Dostal příležitost ve druhém zápase na mistrovství světa a nejspíš v tom nejtěžším v základní skupině B. Marek Langhamer se postavil proti Švýcarům, předvedl několik dobrých zákroků, ale nezabránil porážce 2:4. Pro český tým to však byl vítaný test se soupeřem nejvyšší evropské kvality.

"Těžký zápas. Švýcarsko má super tým, kvalitní jednotlivce a docela jim to spolu klape. Na druhou stranu nám to může i přes prohru dodat sebevědomí do dalších zápasů. Víme, že to byl rovnocenný zápas, že s nimi můžeme hrát, i když mají nabitý tým. Nebýt té horší druhé třetiny, mohlo to být úplně jinak," zhodnotil duel Langhamer.

Český tým šel sice do vedení po gólu Romana Červenky, ale Švýcaři srovnali zásluhou Romaina Loeffela. A zabrali především ve druhé části, kterou vyhráli 2:0 díky trefám Andrese Ambühla. "Vypadalo to, že přidali. Udělali jsme tam hloupé fauly. Škoda, myslím, že jsme tam nechali všechno. Nemáme se za co stydět," řekl gólman už nyní Oskarshamnu.

Na přesilovky teď už jistý vítěz rižské skupiny vyhrál v utkání 2:1. "Viděl jsem to už proti Kanadě. Puky chodily z modrých čar a okamžitě tam byli dva hráči před bránou. Musím přiznat, že to dělají dobře. Moc toho vidět nebylo," přiznal Langhamer.

Ve třetí části povolili čeští hokejisté Švýcarům sice jen tři střely, ale utkání už nezvrátili. "Jsou to šikovní hráči, zkušení. Navíc nastoupili v trochu jiném rozestavení, než jsme čekali před zápasem. Trvalo nám trošku, než jsme udělali změny. Myslím, že jsme odevzdali maximum ve třetí třetině. Bohužel to nestačilo," dodal český brankář.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články