Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hašek: Zápas vůbec nebyl lehký. Cením si morálně volních vlastností hráčů

Ivan Hašek má z prvního srazu po nástupu k české reprezentaci pozitivní dojmy. Šedesátiletého kouče potěšilo, že jeho noví svěřenci v obou přípravných zápasech dokázali otočit nepříznivé skóre a zvítězit 2:1. Připustil ale, že mužstvo má stále rezervy a do startu letního mistrovství Evropy potřebuje zapracovat například na presinku.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy utkání Česko – Arménie

Češi proti Arménii stejně jako v Norsku dokázali do přestávky srovnat skóre a v závěru otočit stav. Na Letné v 77. minutě rozhodl střídající Tomáš Chorý.

"Musím říct, že zápas vůbec nebyl lehký. Byly tam některé věci, u kterých bychom nechtěli, aby se opakovaly. Zase jsme si vyzkoušeli něco jiného, byl to typologicky trochu jiný zápas než s Norskem. Cením si toho, že hráči už podruhé ukázali, že mají morálně volní vlastnosti a že chtějí vyhrát. To je pro mě důležitější než některé chyby, které se tam opakovaly," řekl Hašek.

"Arménie není lehký soupeř, většinou neprohrávají o více než o gól. Chtěl bych poděkovat divákům. Hrajete 1:1 15 minut před koncem a celý stadion vás žene dopředu. Myslím, že to kluci vycítili a zkrátka zápas otočili. Toho si cením," doplnil Hašek, který už vedl český tým v pěti zápasech v roce 2009, kdy byl zároveň svazovým předsedou.

Proti Arménii si postupně hned pět hráčů odbylo debut v reprezentačním "áčku" – čtyři nastoupili v základní sestavě a jeden naskočil jako střídající.

"Bylo tam dost nových hráčů, takže nebylo možné, abychom byli sehraní za jeden trénink. V zápase ale bylo dost věcí, které jsme měli dělat líp všichni. Je jedno, jestli tam byli nováčci nebo ne," uvedl Hašek, jenž převzal mužstvo na začátku ledna po Jaroslavu Šilhavém.

"Když to řeknu jinak, všechny ty nováčky jsem měl před sebou devět dní a všichni mají srdce a charakter. To je pro mě důležitější. Výkon celého týmu byl více o vůli než o kráse. Třeba na mistrovství Evropy proti Gruzii to bude podobné, to je podobný soupeř," připomněl Hašek, že Gruzie doplnila "českou" skupinu na Euru.

Stejně jako po utkání v Norsku si uvědomuje, že mužstvo má rezervy. "Je pravda, že třeba na presinku budeme muset zapracovat. Nebylo moc času během tohoto srazu se tomu věnovat, protože jsme řešili i jiné věci. Těším se, že až se sejdeme před Eurem, tak se tomu budeme věnovat detailněji," prohlásil Hašek.

Během srazu vyzkoušel více rozestavení. V Norsku vyrukovali Češi se čtyřmi obránci, s Arménií se třemi stopery. "Chceme, aby se soupeři na nás hůře připravovalo. Proti Arménii jsme použili dvě rozestavení, nakonec jsme končili 3-4-3," uvedl Hašek.

Ze srazu má celkově velmi pozitivní dojmy. "Jsem rád, že jsem viděl všechny nominované hráče a že jsem s nimi mohl pracovat, protože všichni šlapou a makají. Intenzita v tréninku byla i přes únavu obrovská, i to je pro mě do budoucna důležité. Hráči jsou vnímaví, koncentrovaní, to je moc důležité. Bylo to s nimi opravdu velmi příjemných devět dní," řekl Hašek.

Jeho tým do startu Eura odehraje už jen dvě přípravná utkání na začátku června. "Bude to hodně těžké rozhodnutí udělat finální nominaci pro mistrovství Evropy. Je to jen 20 hráčů do pole plus tři gólmani. O to více musíme jezdit za hráči, abychom je viděli, mluvit s nimi, sledovat jejich zdravotní stav. Nominace rozhodně není hotová. Budeme se snažit vybrat hráče, kteří budou v nejlepší formě a co nejvíce připraveni," dodal Hašek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články