Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Střešovičtí florbalisté si za semifinálového soupeře vybrali Chodov

Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice si jako vítěz základní části vybrali pro semifinále superligy za soupeře pražského rivala Chodov. Druhá Mladá Boleslav se tak utká s třetími Vítkovicemi. Boj o superfinále, které se odehraje v neděli 14. dubna v pražské O2 areně, začne příští týden ve středu. Série začnou ve středu a hrají se na čtyři výhry.

Florbalisté Tatranu Střešovic
zdroj: Tatran Střešovice

Sedmnáctinásobný šampion Tatran, který se loni vrátil na trůn po osmi letech, ve čtvrtfinále vyřadil Českou Lípu 4:0 na zápasy, Chodov v pěti duelech Spartu. Střešovice s Chodovem patří s Vítkovicemi a FBC Ostrava mezi celky, které jsou v nejvyšší soutěži všech 31 sezon. Odehrály mezi sebou první ligový zápas v Česku. V semifinále se potkají pošesté, naposledy to bylo v roce 2014, kdy Chodov vyhrál sérii 4:2. Začátkem února se utkaly ve finále poháru a Tatran vyhrál 4:3. V sezoně Střešovičtí ovládli i oba vzájemné duely v superlize: doma 6:5 a venku 7:5.

"Volbu Tatranu jsme všichni očekávali, čili to pro nás není nic překvapujícího. Bude to pro nás velká challenge. Čeká nás nejsilnější tým v republice a je pro nás výzva se mu postavit a pokusit se sérii vyhrát," řekl kouč Chodova David Podhráský webu Českého florbalu. "Vycházet můžeme minimálně z pohárového zápasu a z duelu, který jsme odehráli hned o týden později v rámci základní části superligy. Využijeme poznatky z nich do přípravy a pokusíme se vzít pozitivní věci, a ty, které se nám tolik nepodařily, ještě vylepšit," dodal.

Střešovice preferovaly Chodov před Vítkovicemi. "V semifinále na vás v jakémkoliv případě čeká těžký soupeř a oba dva týmy, které přicházely v úvahu, jsou extrémně silné, takže o naší volbě rozhodly detaily a vzájemná blízkost. Všechny naše vzájemné duely s Chodovem v této sezoně byly extrémně vyrovnané a dramatické až do konce," podotkl trenér Tatranu Milan Fridrich.

Mladá Boleslav přešla ve čtyřech duelech přes Liberec a Vítkovice zdolaly Bohemians 4:2. Středočeši si s Ostravany zopakují semifinále z roku 2016, Vítkovice jej dotáhly do úspěšného konce v rozhodujícím sedmém utkání. V letech 2018, 2019 a 2021 se celky potkaly v superfinále, nejdříve uspěla Mladá Boleslav, potom Vítkovice a pak opět Středočeši. V této ligové sezoně uspěly Vítkovice doma po výsledku 11:8, Mladá Boleslav před vlastním publikem zvítězila 10:4.

"Bolka ještě nikdy v play-off nevyhrála sérii nad Vítkovicemi, takže to pro nás bude velká výzva a extra motivace – chceme v příštích týdnech přepsat historii. Pochopitelně to nebude snadné, ale náš tým je zdravý, odpočatý a odhodlaný uspět. Celou sezonu jsme se připravovali právě na toto období a tyto zápasy," uvedl finský trenér Mladé Boleslavi Joonas Naava.

Vítkovický kouč Tomáš Martiník očekává atraktivní bitvy. "Mladá Boleslav se v této sezoně prezentuje hodně aktivním a útočným florbalem, což nám také není cizí, takže série bude mít hodně ofenzivní nádech. Už ve vzájemných zápasech padalo hodně gólů. Jeden jsme zvládli my, jeden Bolka, čili i to značí, že zápasy budou vyrovnané," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články