Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČP ve vodním slalomu 2024

Florbalistky Vítkovic a Chodova se v semifinále ujaly vedení 2:1 na zápasy

Florbalistky mistrovských Vítkovic vyhrály ve třetím utkání semifinále play-off extraligy v městském derby na hřišti FBC Ostrava 6:2 a ujaly se v sérii na čtyři vítězství vedení 2:1 na zápasy. Stejně je na tom vítěz základní části Chodov, který v pražském derby zdolal domácí Tatran Střešovice 7:2. Čtvrté duely se hrají na stejných místech v sobotu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tatran Střešovice – Chodov

Vítkovice se ujaly vedení ve 14. minutě díky Denise Hyršové, ale 96 sekund před koncem první třetiny vyrovnala Veronika Káčová a v 25. minutě otočila stav Paulína Hudáková. Za 129 vteřin odpověděla Hyršová a za dalších 64 sekund poslala hostující celek do vedení Michaela Šponiarová.

V posledních třech minutách Vítkovice pojistily výsledek třemi góly. Při power-play do prázdné branky skórovaly nejproduktivnější hráčka základní části Barbora Husková a Sára Seevaldová, brankářku Veroniku Tomšovou ještě překonala Vendula Maroszová.

Tatran proti Chodovu otevřel skóre díky Nikole Hermannové, o obrat se postaraly Vendula Štolbová a Lucie Baldreichová, ale ještě v první třetině vyrovnala Lucie Želízková. Ve druhé třetině hostující tým získal dvoubrankový náskok po další trefě Baldreichové a brance Karolíny Mezerové, která ještě v závěrečném dějství s Natálií Balkovou a Marií Havlíčkovou navýšila rozdíl.

Výsledky:

Tatran Střešovice – Chodov 2:7 (2:2, 0:2, 0:3)

Branky: 4. Hermannová, 19. Želízková – 17. a 29. Baldreichová, 38. a 48. Mezerová, 8. Štolbová, 52. Balková, 58. Havlíčková. Stav série: 1:2.

FBC Ostrava – 1. SC Vítkovice 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)

Branky: 19. Káčová, 25. P. Hudáková – 14. a 27. Hyršová, 28. M. Šponiarová, 58. Husková, 59. Seevaldová, 60. Maroszová. Stav série: 1:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články