Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalistky Chodova porazily Střešovice a v suprefinále vyzvou Vítkovice

Dramatický boj o finále extraligy florbalistek skončil výhrou hráček Chodova. Ty v sedmém utkání play-off ve své hale porazily Tatran Střešovice 5:3 a v sérii zvítězily 4:3 na zápasy. Po roční pauze se dostaly do superfinále, v němž předtím nechyběly čtyřikrát za sebou. Boj o titul je čeká v neděli 14. dubna v pražské O2 areně proti obhájkyním titulu z Vítkovic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Střešovice – Chodov

Chodov bude útočit na svůj druhý titul. Premiérově slavil v roce 2015 a v superfinále, v kterém se bude podvanácté v historii rozhodovat o titulu v jediném zápase, se představil také v letech 2016, 2018, 2019, 2021 a 2022. V prvních čtyřech případech podlehl Vítkovicím a naposledy FBC Ostrava.

Chodov vykročil za úspěchem v 8. minutě díky brance Markéty Prontekerové, v čase 13:13 zvýšila Eliška Chudá a v 17. minutě upravila v přesilové hře při vyloučení Kateřiny Seemannové Finka Mirva Naavaová už na 3:0. Za 58 sekund sice snížila Lucie Vernerová, ale ve 26. minutě vrátila domácím tříbrankový náskok Vendula Štolbová.

V čase 48:30 ještě vykřesala Tatranu naději Linda Fuchsová. V 57. minutě ale uklidnila Chodov Kateřina Kovaříková a za 37 sekund už jen zkorigovala výsledek Nikola Hermannová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články