Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Ve Velké pardubické bude chybět Bartoš i loňský vítěz Matuský, na startu by mělo být 18 koní

Kvůli zranění budou ve Velké pardubické chybět dva elitní žokejové – trojnásobný vítěz Velké pardubické Josef Bartoš a loňský šampion s Mr Spexem Lukáš Matuský. Ve 133. ročníku legendární steeplechase by mělo startovat 18 koní, což je o tři více než loni. Původně jich bylo přihlášeno 21, ale tři koně jejich majitelé před losováním startovních čísel největšího překážkového dostihu v Česku odhlásili. Přímý přenos pardubického mítinku sledujte v neděli 8. října od 11:00 na ČT sport a ČT sport Plus, hlavní část včetně Velké pardubické nabídne od 14:05 i program ČT 1.

Je nám líto, video expirovalo.
Tisková konference před Velkou pardubickou

V dostihu na 6900 metrů půjde o pět milionů korun. Největším favoritem je podle aktuálních sázkových kurzů Sacamiro, který po loňském třetím místě v této sezoně vyhrál třetí kvalifikaci a ve druhé byl těsně druhý. Poběží se startovním číslem 3, v jeho sedle bude pětinásobný vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek.

Loňský vítěz Mr Spex odstartuje s třináctkou a dostihem ho provede Ir Patrick Mullins. Ve startovní listině nechybí vítěz Velké pardubické z roku 2021 Talent, který má stejně jako loni čtrnáctku a svého stálého žokeje Pavla Složila. Před rokem proběhl cílem třetí.

Na rozdíl od minulého ročníku budou na startu koně ze zahraničí. Francouzského hnědáka Polinuita sice majitel odhlásil, ale ve startovní listině zbyli svěřenci irského trenéra Petera Mahera Jet Fighter a Alpha Male a koně ze Slovenska Kaiserwalzer a Royal Gino.

Velká pardubická bude tentokrát bez Bartoše, který se zranil v neděli v Meranu. Při pádu z L'Estrana si poranil záda.

"Je tam fraktura tří příčných výběžků, a to znamená určitě měsíc léčení. Nepřipadá v úvahu, že bych se za dva týdny posadil na koně a absolvoval s ním Velkou pardubickou," uvedl Bartoš pro web Dostihový svět.

V sedle Santa Klary ho nahradí Jan Kratochvíl. Zranění nepustí na start ani Slováka Matuského, který měl být tentokrát v sedle Stukea.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články