Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Mr Spex, Talent nebo francouzské eso Polinuit. Do Velké pardubické se přihlásilo 21 koní

Jednadvacet koní je přihlášeno na nadcházející 133. Velkou pardubickou. Nechybí šampioni dvou posledních ročníků Mr Spex a Talent, své zástupce budou na slavném dostihu mít také Slovensko, Irsko či Francie. Slavný dostih se poběží 8. října.

Velká pardubická
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Měsíc před dostihem přihlásil nejvíce koní trenér Stanislav Popelka, a to tři: Imphala, Zatara a Lombarginiho. Na startu bude také předloňský vítěz Velké pardubické Talent či druhý svěřenec trenérky Hany Kabelkové Star. Josef Váňa starší přihlásil vítěze druhé kvalifikace Lodgian Whistla a Váňův stejnojmenný syn klisnu Santa Klaru a také Gap Pierjiho.

"Velmi nás těší, že mezi těmi jednadvaceti přihlášenými je celá řada zkušených a prověřených českých koní, a to jak vítězové Velké pardubické, tak i šampioni kvalifikací Lodgian Whistle, Sacamiro a Argano. Velkým a vítaným překvapením je zástupce z Francie. Znám ho ze zahraničí, vyhrál v Belgii a uvidíme, jak se mu bude případně dařit u nás," řekl ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller.

Francouzský hnědák Polinuit vyhrál dostih seriálu Crystal Cup ve Waregemu. Svěřenci irského trenéra Petera Mahera jsou Jet Fighter a Alpha Male, ze Slovenska dorazí Kaiserwalzer, Paris Eiffel a Royal Gino.

"Jsem rád, že se sejde tuzemská špička a že po letech by mohla změřit své síly se zahraničím. A to nemluvím jen o francouzském zástupci, ale i o dvou koních stáje Scuderia Aichner nebo o irských koních, kteří se s naším závodištěm už seznámili," doplnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články