Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Čtvrtou kvalifikaci na Velkou pardubickou ovládl Argano

Závěrečnou kvalifikací vyvrcholily přípravy na nejslavnější český dostih – Velká pardubická se v říjnu chystá už na 133. ročník. Na Dostihovém závodišti v Pardubicích se radoval devítiletý ryzák Argano s žokejem Martinem Liškou.

Argano vyhrál s převahou po finiši ze zadních pozic o pět délek před běloušem Starem. Těsně třetí skončil Stuke, do cíle dorazili z devíti koní na startu ještě další tři.

Brzy naopak odpadl favorizovaný Lodgian Whistle, který proměnil ve vítězství oba předchozí letošní starty včetně červnové druhé kvalifikace. Žokej Josef Bartoš jej musel zastavit kvůli problémům se sedlem, a jak uvedl server dostihyjc.cz, důvodem bylo nesprávné nasedlání. Na irské lavici zase spadl z předloňského vítěze Velké pardubické Talenta žokej Pavel Složil.

Argano slavil premiérový překážkový triumf, s Liškou přitom absolvovali už patnáctý start. Letos spolu byli třetí v Lysé nad Labem i v květnové první kvalifikaci v Pardubicích a 8. října se pokusí ve "Velké" vylepšit loňské páté místo.

"Přišel jeho čas, já jsem to avizoval majitelům a říkal jsem to i veřejně, že je to kůň, který ještě v devíti letech není dospělý. Minule jsme se zkusili trošku posunout, protože mu to psychika už dovoluje, abych byl blíž. Dneska přijel na místo, kde se minule zlepšil, a zabral... Říkal jsem si, že když budeme pátí, tak to bude šikovné běhání před Velkou, a Argano říkal: 'Kluku, drž se, jedeme'," řekl Liška.

Dostihový mítink v Pardubicích:

Čtvrtá kvalifikace na Velkou pardubickou (steeplechase cross country 5800 m, pětiletí a starší koně, dotace 500 000 Kč): 1. Argano (ž. a tr. Liška, stáj Marek Šimák), 2. Star, 3. Stuke. Výrok: lehce 5 - 1/2 - 3 1/2. Čas: 7:33,54.

Další dostihy:
I. Medulienka (am. Polesná) - Falcon Lady - Claudio,
II. Yara (ž. Složil ml.) - Kubali - La Coral,
III. Quart De Garde (ž. Faltejsek) - Mr Zuru - Mediciman,
IV. Sexy Lord (ž. Myška) - Čáryjape - Korfu,
V. Coupstar (ž. Faltejsek) - Godfrey - Un Reve Dautomne,
VII. Chittussi (ž. Faltejsek) - Stormmy - Conspirationist,
VIII. Regtime (ž. Liška) - Elsid - High In The Sky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články