Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Koně si před Velkou pardubickou užijí komfort nových stájí

Jedním z favoritů nedělní Velké pardubické se Slavia pojišťovnou bude Talent. Předloňský vítěz se podobně jako další koně může těšit na komfort nových stájí v dějišti závodu. Přímý přenos dostihového programu v Pardubicích sledujte v neděli od 11:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

O úspěchu na Velké Pardubické často rozhodují detaily. Předloňský vítěz Talent je jedním z koní, kteří budou přebývat v nově zrekonstruované stáji. "Je to perfektní, bezpečný a bude tam větší klid, protože lze zatáhnout mříže a nikdo tam nebude chodit jen tak," těší majitelku Talenta Hanu Kabelkovou.

Detaily úprav popisuje správce pardubického závodiště Václav Žižka. "Udělali jsme nové gumové podlahy, aby koně neklouzali a nášlap byl měkčí," říká Žižka. Rekonstrukce stáje číslo dvě (v hodnotě necelých tří milionů korun) je pokračováním renovace budov z vnějšku. Ředitel závodiště chce postupně zmodernizovat více než 150 boxů v ostatních stájích.

"Koníci se mají na co těšit, je to daleko větší komfort než v předchozích letech, takže věřím, že si to všichni užijí a že budou mít z těchto boxů dobré starty," doufá ředitel závodiště Jaroslav Müller.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články