Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Třetí kvalifikaci na Velkou pardubickou opanoval Sacamiro před Talentem

Vítězem třetího kvalifikačního dostihu na Velkou pardubickou se stal Sacamiro s žokejem Janem Faltejskem. Desetiletý hnědák zkompletoval na pardubickém závodišti během tří posledních startů pódiová umístění po loňské třetí příčce v hlavní steeplechase cross-country sezony a červnové druhé pozici ve druhé kvalifikaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Třetí kvalifikaci na Velkou pardubickou ovládl Faltejsek se Sacamirem

Svěřenec trenérky Evy Petříkové vybojoval páté životní vítězství po nezadržitelném finiši s náskokem dvou délek před Talentem, který předloni Velkou pardubickou vyhrál a v minulém roce byl druhý před Sacamirem. S odstupem třetí skončil Star před Playerem, jenž zopakoval umístění z loňské Velké pardubické a do cíle se v letošních kvalifikačních bězích dostal až na třetí pokus.

V poli poražených skončil při letošním debutu úřadující vítěz "Velké" Mr Spex. Svěřenec Luboše Urbánka startoval poprvé po drobném zranění kopyta, kvůli němuž nenastoupil do květnové kvalifikace. Doběhl osmý mezi devíti koňmi, kteří z původního jedenáctičlenného startovního pole dostih dokončili.

Třetí kvalifikace na Velkou pardubickou (steeplechase cross-country 5800 m, pětiletí a starší koně):

1. Sacamiro (ž. Faltejsek, tr. Petříková, stáj Jezdecký oddíl Beňov), 2. Talent, 3. Star. Výrok: jistě 2 - 6 - 1. Čas: 7:51,46.

Cena Registany (steeplechase cross-country 4150 m, čtyřleté a starší klisny):
1. Giannina (ž. Kratochvíl, tr. Vocásková, stáj Statek Blata Český Ráj), 2. Cosmic Magic, 3. Ztracenka. Výrok: velmi lehce 11 - 3 1/4 - 3 1/4. Čas: 5:38,16.

Další dostihy:
I. Northern Fighter (ž. Velek) – Dařbuján – Dang Doss
II. Falcon Lady (Maksa) – Medulienka – Armont
III. Fort Medoc (ž. Faltejsek) – Precious Rock – Sasiro
IV. Korfu (ž. Faltejsek) – Averis – French Chardonnay
V. Dumon Roclay (ž. Novák) – No Risk No Fun – Renasi
VI. High In The Sky (Vyhnálek) – Regtime – Sapienti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články