Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vittozziová vládla v Canmore i stíhačce, Davidová poskočila do elitní desítky

Stíhací závod biatlonistek v Canmore ovládla Italka Lisa Vittozziová. Navázala tak na první místo ze čtvrtečního sprintu a získala malý křišťalový glóbus. Další stupně vítězek patřily Francouzkám: druhá byla Lou Jeanmonnotová, třetí Justine Braisazová-Bouchetová. Nejlepší z Češek Markéta Davidová si polepšila z pětadvacátého místa na osmou příčku, což je její nejlepší výsledek v sezoně. Celkově měla navíc třetí nejlepší běžecký čas.

Lisa Vittozziová
zdroj: ČTK/AP

"Měla jsem strašný štěstí, že jsem kolem sebe měla rychlý běžkyně. Snažila jsem se jich držet, odpočívat, kde se dá, není tu moc prudkých kopců, což mi trochu hrálo do karet," smála se Davidová v rozhovoru pro ČT sport.

"Všichni víme, že ta sezona nebyla, jak bych si představovala, ale jsem ráda. Měla jsem i štěstí na střelnici, výjimečně mi tam spadly nějaké kalibry," doplnila s tím, že by před masákem potřebovala minimálně dvacet hodin spánku.

Slunečné počasí kanadské středisko Nordic Centre neopouštělo, biatlonistky na trati hřálo sluníčko do zad, teploty se pohybovaly okolo jedenácti stupňů.

Závodnice navíc nemusely reagovat ani na střelnici, kde panovalo bezvětří a z první položky odjížděla na čele Vittozziová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stíhačky biatlonistek SP v Canmore

Na první ležce zastřílela svižně a bezchybně devátá Voborníková, stejně jako Davidová, která si polepšila o třináct pozic, a Jislová.

Ta se ale držela v zadních pozicích se ztrátou necelých dvou a půl minuty. Charvátová musela na trestné kolo.

Vittozziová ani na druhé položce nedala nikomu příležitost, pět terčů vyčistila také Simonová. Davidová pokračovala na osmém místě s nulou, kdežto nejlepší Češka sezony Voborníková musela na porci metrů navíc. Stoprocentní byla tentokrát Charvátová a znovu Jislová.

Zatímco Simonová i Jeanmonnotová chybovaly, Vittozziová pelášila dál bez ztráty kytičky, což byla šance pro Davidovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Davidová po stíhačce SP v Canmore: Konečně mi tam něco spadlo

Ta ale hozenou rukavici nezvedla, dvě chyby ji odsoudily na bonusových tři sta metrů. Chybovala také Voborníková, Charvátová zapsala hned tři minely, naopak Jislová pokračovala s nulou.

Na druhé stojce všechny ženy v popředí chybovaly, což znamenalo, že Vittozziová si i přes jeden netrefený terč mohla jet pro své celkově sedmé prvenství v rámci elitního seriálu. Sáhá po zisku velkého glóbu.

Česká jednička Davidová si nakonec polepšila o sedmnáct pozic, naopak o osm míst klesla Voborníková na dvacáté místo. Charvátová byla čtyřiadvacátá, osmačtyřicátá Jislová na body nedosáhla.

V Canmore skončí sezona nedělními závody s hromadným startem. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Výsledky:

1. Vittozziová (It.) 28:15,9 (1 tr. okruh), 2. Jeanmonnotová -12,2 (3), 3. Braisazová-Bouchetová -19,4 (3), 4. Simonová (Nor.) -1:03,2 (3), 5. Guigonnatová (všechny Fr.) -1:07,6 (2), 6. Gandlerová (Rak.) -1:13,4 (3), ...8. Davidová -1:16,5 (3), 20. Voborníková -2:06,7 (3), 24. Charvátová -2:36,1 (5), 48. Jislová (všechny ČR) -4:16,6 (2).

Konečné pořadí stíhacích závodů (po 7 závodech): 1. Vittozziová 398, 2. Simonová 384, 3. Jeanmonnotová 378, ...14. Davidová 160, 19. Voborníková 126, 24. Charvátová 87, 26. Jislová 84.

Průběžné pořadí SP (po 20 z 21 závodů): 1. Vittozziová 1071, 2. Tandrevoldová (Nor.) 1010, 3. Jeanmonnotová 978, 4. Braisazová-Bouchetová 975, 5. Simonová 958, 6. Häckiová-Grossová (Švýc.) 822, ...16. Voborníková 384, 18. Davidová 351, 25. Jislová 246, 34. Charvátová 181.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články