Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stíhačky v Canmore jede osm českých reprezentantů, Voborníková vyrazí z 12. místa

Čtyři české biatlonistky a stejný počet jejich týmových kolegů čekají v kanadském Canmore stíhací závody. Z prvních míst do předposledních klání Světového poháru této sezony vyjedou Italka Lisa Vittozziová a Nor Johannes Thingnes Bö. Přímé přenosy sledujte v 18:05 a 22:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Tereza Voborníková
zdroj: ČTK/AP

Nejlepší českou biatlonistkou ve sprintu byla dvanáctá Tereza Voborníková. Navázala tak na střeleckou formu z předchozího dílu SP v Soldier Hollow, kde minula jen jeden ze 40 terčů. Ve sprintu byla stoprocentní a upevnila si pozici nejúspěšnější Češky v průběžném pořadí seriálu, kde je šestnáctá.

"Jsem sama překvapená. Stojka byla hrozně pomalá. Viděla jsem před sebou Vanessu Voigtovou, která dala za dvě, a říkala si, že to asi nebude jednoduché. Tak jsem to tam vystála," řekla Voborníková pro ČT sport. Na první Italku ztrácí 45 sekund.

Dařilo se také Lucii Charvátové, která skončila po jednom trestném kole šestnáctá. Markéta Davidová byla po dvou chybách na 25. místě a do stíhacího závodu se kvalifikovala i devětačtyřicátá Jessica Jislová. Kristýna Otcovská obsadila 63. příčku a do stíhačky se nekvalifikovala. 

Vittozziová se v průběžném pořadí seriálu přiblížila vedoucí Ingrid Tandrevoldové, od Norky ji dělí před posledními dvěma závody sedm bodů.

Johannes Bö se přiblížil pátému triumfu v celkovém pořadí seriálu. Po bezchybné střelbě porazil o více než minutu druhého Itala Tommasa Giacomela. Třetí skončil Böův starší bratr Tarjei, který získal malý křišťálový glóbus za triumf v disciplíně.

Nejlepším Čechem byl třiatřicátý Michal Krčmář s odstupem téměř tří minut na čelo. "Je to takové utrápené. Budu bojovat, je to na mě strašně těžké a štve mě to. Chtěl bych si zanadávat. Vloni to šlo lehčeji, letos hůř. Ach jo."

Do stíhacího závodu se dostali také 37. Jakub Štvrtecký, 39. Jonáš Mareček a Vítězslav Hornig, který skončil na 56. místě. O jediné místo nepostoupil Mikuláš Karlík, který obsadil 61. místo. Češi se ani v sedmém sprintu v sezoně neprosadili do první dvacítky.

SP v Canmore zakončí nedělní závody s hromadným startem. Přímé přenosy a zpravodajství sledujte na ČT sport.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články