Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Takhle sezonu končit nechci, budu bojovat, hecuje se Krčmář před sprintem

Sprinty v Canmore čekají i biatlonisty, vedle sobotních stíhaček a nedělních masáků jsou to vůbec poslední závody v sezoně Světového poháru. Na startu budou i čeští závodníci. K obhajobě celkového vítězství Nor Johannes Bö. V Kanadě ho ale čeká ještě souboj se starším bratrem Tarjeiem. Přímý přenos sledujte od 17:25 na ČT sport a ČT sport Plus.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK

"Tarjei mi byl vždy po celé ty roky dobrým bratrem. Smál se, když jsem vyhrával, takže i já budu mít radost, když vyhraje on. Tak či tak to bude výborná sezona," říká vedoucí muž hodnocení SP Johannes Bö.

Co nejrychleji potřebuje zapomenout na americkou zastávku v Soldier Hollow Michal Krčmář, jemuž patří 27. místo v hodnocení elitního seriálu. 

"Zkouším dělat, co na tom sportu mám rád, a nevyšlo to, takže se chci připravit na pátek a ten poslední víkend ještě zabojovat, protože takhle tu sezonu určitě nechci končit," uvedl pro ČT sport.

Krčmář totiž osmkrát chyboval a ve stíhačce se minulý týden seřadil od 49. do 51. místa za Jakubem Štvrteckým a Vítězslavem Hornigem. Do sprintu v Canmore budou připraveni i Mikuláš Karlík a Jonáš Mareček.

Krčmář se oproti sprintu propadl o 21 míst. "Z tohohle si moc vzít nedá. Na co jsem sáhnul, to bylo špatně. Není to, že bych závod vypustil nebo ztratil koncentraci. Byl to závod blbec, který mi absolutně nesedl. Chyby se trestají a je to důsledek toho, co jsem tam předvedl," uvedl Krčmář v České televizi.

Tento týden si proto trochu spravil chuť a v nedalekém Calgary se spolu s dalšími členy reprezentace zúčastnil zápasu NHL.

Třetí vítěznou stíhačku v sezoně slavil po startu ze 17. místa lídr Johannes Bö. Bratra Tarjeie porazil o 6,4 sekundy, třetí dojel i díky sedmnáctisekundové rychlopalbě na poslední "stojce" Francouz Émilien Jacquelin.

Ve čtvrtrek byla nejlepší českou biatlonistkou ve sprintu závěrečného SP dvanáctá Tereza Voborníková. Na střelnici byla bezchybná a zajela druhý nejlepší sprint sezony. Vyhrála Italka Lisa Vittozziová. Malý křišťálový glóbus za triumf v disciplíně získala vedoucí žena seriálu Ingrid Landmark Tandrevoldová z Norska.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články