Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Johannes Bö všechny přeletěl ze sedmnáctého místa, Češi ve stíhačce nebodovali

Johannes Bö předvedl excelentní stíhací jízdu. Ze 17. příčky po sprintu se probil v Soldier Hollow až na úplný vrchol. Norský triumf podtrhl druhý Tarjei Bö. Francouz Emilien Jacquelin uhájil ve finiši třetí místo před Sturlou Holmem Laegreidem. Češi se trápili a nikdo z nich nebodoval. Světový pohár se nyní přesouvá do kanadského Canmore.

Johannes Bö předjíždí Emiliena Jacquelina
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Češi se seřadili daleko za bodovanými umístěními. Jakub Štvrtecký po sedmi chybách obsadil 49. místo, Vítězslav Hornig se s jednou minelou posunul ze 60. pozice o deset příček výše, Michal Krčmář po osmi trestných kolech dojel jednapadesátý.

"Závod, na co jsem sáhnul, to bylo špatně. Závod blbec, který mi absolutně nesednul. Moc dobrého se z toho vzít nedá," shrnul jednoduše Krčmář. Odhodlání vylepšit dojem v závěru sezony v Kanadě neztrácí. "Spíše to chci nechat za sebou, zkoncentrovat se na poslední víkend v sezoně a ještě zabojovat. Takhle sezonu končit nechci," dodal.

"Až na první ránu to bylo dobré, asi jsem špatně přečetl vítr," zhodnotil svůj téměř dokonalý střelecký výsledek Hornig. Přiznal, že od čtvrtého kola mu začala na trati docházet energie. Ve finiši se pak popral se Štvrteckým alespoň o pozici nejlepšího českého biatlonisty. "Asi bychom chtěli bojovat úplně jinde," dodal Hornig.

Co se dělo na trati

Z francouzského dua se po první střelbě odpojil vítěz sprintu Perrot a Jacquelin brázdil trať vstříc druhé ležce osamocen. Laegreid se Samuelssonem ztráceli bezmála půl minuty. Krčmář i Štvrtecký udělali po jedné chybě a nikterak si nepolepšili, naopak. To Hornig po jednom trestném kole už nebyl poslední.

Jacquelin zareagoval na vítr a trefil dokonale všechny terče i na druhé položce. Také Laegreid cílil přesně a držel stále ztrátu zhruba jednoho trestného kola. Bratři Böovi už se vyhoupli na čtvrté a páté místo. Krčmář se Štvrteckým udělali shodně chyby první a třetí ranou na druhé ležce a pořadím se propadali. Hornig s nulou odjížděl na 51. místě už nedaleko za Štvrteckým.

Jacquelin spustil na třetí střelbě kulomet, leč po dvou přesných ranách vypustil tři výstřely mimo. Laegreid musel na jedno trestné kolo. Další chybovali, a tak se už na místě těsně v Laegreidově závěsu zjevil Johannes Bö. Krčmář se Štvrteckým opět udělali dvě minely, Hornig se další čistou položkou posunul před Štvrteckého. Ale body byly daleko.

Johannes Bö i Laegreid netrefili po jednom terči a vypadalo to na jejich souboj o prvenství, jenže Jacquelinův risk tentokrát vyšel a za sedmnáct sekund vše vybílil. Odjížděl první, Bö se mu ovšem během chvilky zavěsil za záda a Francouze předčil.

Český boj o body byl marný. Krčmář přidal další tři chyby, Štvrtecký dvě. Hornig znovu střílel přesně, běžel však pomalu. Ve fantastickém finiši Jacquelin alespoň uhájil bronz za Tarjeiem Bö a před Laegreidem.

Výsledky stíhačky biatlonistů v Soldier Hollow

1. J. T. Bö 30:02,0 (1 tr. okruh), 2. T. Bö (oba Nor.) -6,4 (2), 3. Jacquelin (Fr.) -7,1 (3), 4. Laegreid (Nor.) -7,7 (2), 5. Samuelsson (Švéd.) -40,5 (3), 6. Giacomel (It.) -48,8 (3), ...49. Štvrtecký -5:15,3 (7), 50. Hornig -5:17,4 (1), 51. Krčmář (všichni ČR) -5:51,0 (8).

Průběžné pořadí SP (po 18 z 21 závodů): 1. J.T. Bö 992, 2. T. Bö 930, 3. Laegreid 828, 4. Dale-Skjevdal 821, 5. Christiansen 734, 6. Strömsheim (všichni Nor.) 667, ...27. Krčmář 227, 56. Štvrtecký 40, 61. Mareček 28, 73. Václavík 15, 84. Karlík 5, 90. Hornig 1, 92. Mikyska (všichni ČR) 1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články