Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Měsíc do SP v biatlonu: Cítím se fit, hlásí Krčmář. Ambice? Hlavně že jsem zpátky

Do startu Světového poháru v biatlonu zbývá měsíc a čeští biatlonisté brzy načnou poslední fázi přípravy. Zamíří na zasněžený sever, ještě předtím si ale tréninky zpestřili proložením hokejové charity. A jak Michal Krčmář, tak i Adam Václavík a další, ji velmi uvítali. Přímé přenosy ze SP v biatlonu přinese tradičně ČT sport a ČT sport Plus.

"Vrátili jsme se z vejšky ze soustředění, teď máme tři dny volnější, to je spíše na rozhejbání. Ale hlavně jsme přišli pomoci dobré věci," hlásil Krčmář během charitativního hokejového zápasu v Novém Městě nad Metují.

Dvaatřicetiletý reprezentant se během léta potýkal s virovou infekcí, kdy měl lehce zvýšené hodnoty jaterních testů. V posledních dnech absolvoval tréninky v italském Passo di Lavazé.

"Co se týče zdraví, v tuhle chvíli vše funguje jako před infekcí, tělo se dalo do kupy a srovnalo se. Výkonnost bude otazník do posledních chvil, než začne sezona, možná i v sezoně. Hlavně jsem rád, že jsem zpátky, mohu trénovat a mohu naskočit do závodů," dodal.

Návrat byl prý trochu křečovitý, ale po čtrnácti dnech už si vše sedlo. Krčmář musel předtím dodržovat klidový režim a vynechal mistrovství světa v letním biatlonu.

Do tréninku se vrátil v září, na začátku října už se připojil k týmu. "Teď už je to lepší, rutina je zpátky, v závodním tempu ale výpadek cejtim, to je znát," přiznal Krčmář.

Během přípravy vyhledává zpestření. Vedle hokeje si rád zahraje charitativní fotbalové zápasy. "Člověka to vytrhne ze stereotypu a dobije mu to baterky jinak," doplnil Krčmář, který obléká dres týmu Real Top Praha.

Na sezonu, která odstartuje koncem listopadu, už se těší a vyhlíží ji.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Dva měsíce pauzy mi pomohly, že jsem mnohem víc natěšenej, jsem rád, že se víc hejbu a že ta sezona přichází," uvedla česká biatlonová jednička, které v elitním seriálu v posledním ročníku jen těsně unikl bronz v hromadném startu v Östersundu, kde začne 25. listopadu letošní sezona SP, a to singl-mixy.

Vážné zdravotní problémy musel v létě řešit i Adam Václavík, který už je ale po operaci zlomeného zápěstí v plném tréninku. "Teď už není prostor na srandy, jsem rád, že jsem mohl změnit sport," řekl Václavík po hokejové akci.

"Teď už za týden jedem na sever na sníh, za chvíli to vypukne. Uvidíme, zda jsme dobře natrénovali, a teď už to jen dobře prodat," doplnil devětadvacetiletý biatlonista, kterého čeká s týmem přesun do švédského Idre a posléze i do norského Sjusjönu.

"Jak se cítím, to nerad říkám. Člověk nikdy neví. Necháme se překvapit," prohlásil Václavík, který v minulé sezoně zajel jeden ze svých nejlepších výsledků kariéry, když byl na světovém šampionátu v Oberhofu čtyřiadvacátý ve sprintu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články