Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Nejdřív Moravec, teď i Krčmář. Česká jednička překonala stejný vir a je zpátky u týmu

Bylo to dlouhé, bylo toho dost, ale teď už je zpátky v plné přípravové palbě. Michal Krčmář se po virové infekci opět může chystat s reprezentačním áčkem bialtonistů, a to v italském Passo di Lavazé. "Zatím to zvládá bez problémů," řekl trenér Michael Málek. Nový ročník Světového poháru už pomalu ale jistě klepe na dveře, začne totiž 25. listopadu ve švédském Östersundu. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP přinese jako vždy ČT sport a ČT sport Plus.

"I když jsme měli těžší trénink, tak se z něj dostal velmi dobře. Některé tréninky, které dlouho nešel, mu daly víc zabrat. Proto spolu podle jeho pocitů řešíme, jestli je třeba nějaký trénink zkrátit nebo upravit," doplnil Málek na adresu české biatlonové jedničky.

Stříbrný olympijský medailista z Pchjongčchangu Krčmář měl během léta lehce zvýšené hodnoty jaterních testů. Následná vyšetření odhalila infekci cytomegalovirem. Podobné potíže měl v minulosti také další biatlonista Ondřej Moravec.

Je nám líto, video expirovalo.
Rybář o testech na pásu: Informace jsou pro trenéry velmi důležité

Krčmář musel dodržovat klidový režim a vynechal mistrovství světa v letním biatlonu. Do tréninku se vrátil v září, na začátku října už se připojil k týmu. V něm naopak dál chybí Tomáš Mikyska, který se zotavuje po operaci kolena.

To si poranil koncem srpna na mistrovství světa v letním biatlonu. Utrhl si přední zkřížený vaz a vnitřní meniskus, takže ho čeká několikaměsíční pauza. Český reprezentant se po rekonvalescenci pokusí stihnout mistrovství světa, které bude v únoru hostit Nové Město na Moravě.

Zdravotní problém musel v létě řešit i Adam Václavík, který ale už je po operaci zlomeného zápěstí několik týdnů v plném tréninku.

Češi absolvují přípravu v Passo di Lavazzé ve výšce 1800 metrů nad mořem. Itálii v posledních letech vyhledávají špičkové týmy.

"Hlavním důvodem je nadmořská výška, ale také je to pro biatlonisty poměrně nové místo. Norové tu jezdí asi posledních pět let. Jediným problémem je nedostatek ubytování v blízkosti areálu. Proto teď bydlíme zvlášť trenéři a zvlášť závodníci," přiblížil trenér ženského týmu Egil Gjellland.

Na přelomu října a listopadu by se měli přesunout na sníh. Ve švédském Idre garantují upravené tratě od 26. října, v norském Sjusjönu od 4. listopadu.

"Momentálně v Norsku hodně sněží na horách, takže to s listopadovým tréninkem vypadá nadějně. Ale nevíme, co se ještě do té doby stane. Musíme věřit," uvedl Gjelland.

"V Idre garantují sníh dřív, takže plánujeme začít tam. Pak bychom se přesunuli do Sjusjönu, pokračovali v přípravě a zúčastnili se předsezonních závodů," dodal Gjellland.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články