Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Basketbalistky Tany Brno ovládly sérii proti Hradci Králové a radují se z bronzových medailí

Basketbalistky Tany Brno domácí výhrou 75:61 zdárně ukončily boj o třetí místo a slaví konec sezony s bronzovými medailemi na krku. Sérii zápasů proti Hradci Králové jasně ovládly 3:0 na zápasy. Východočešky se tak stejně jako v minulém ročníku musejí spokojit se čtvrtou příčkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky Tany Brno vybojovaly bronzové medaile

"Jsou to skvělé pocity. Jsem člověk, co všechno hodně prožívá. A proč to nedat najevo? Je to lepší než to v sobě dusit. Potřebovala jsem ze sebe emoce vystřelit, jinak by to se mnou fláklo," neskrývala nadšení trenérka Brna Marcela Krämer.

Domácím hráčkám vyšel vstup do zápasu a dlouho to vypadalo, že si pro medaile dojdou bez větších problémů. V poločase Brno vedlo o šest bodů a ještě v úvodu třetí čtvrtiny navýšilo náskok na deset bodů. 

Hradec se ale nevzdal, skóre otočil a do závěrečného dějství vstupoval s tříbodovým náskokem. Jenže to bylo ze strany hostů všechno. Brňanky si vzaly vedení zpět a nakonec čtvrtou čtvrtinu ovládly jednoznačně 22:5.

"Řekly jsme si, že musíme hrát rychlý basket, který hodně týmům nevoní. Nemůžeme se s nimi tahat pochodovým tempem, aby nám střílely trojky. Věděly jsme totiž, že Hradec nás může porazit z venku, ale ne z pod koše," uvedla Krämer.

Brno se ligových medailí dočkalo po čtyřech letech, třetí místo obsadilo celkově podesáté. Na kontě má také devět druhých míst. Hradec naopak stejně jako před rokem sérii o bronz nezvládl, loni podlehl Chomutovu.

"Je to kruté, chtěli jsme nějaký zápas vyhrát. Dnes to pro nás tři čtvrtiny vypadalo dobře, pak jsme zkolabovali v útočné činnosti. Ale jsem na naše mladé holky pyšný, zachránili jsme ligu a tohle byla už jen taková třešnička," konstatoval trenér Miroslav Volejník.

Utkání o 3. místo v play off basketbalové lize žen – 3. zápas:

Tany Brno – Hradec Králové 75:61 (21:18, 41:35, 53:56) Nejvíce bodů: Malíková 23, Galíčková 13, E. Kopecká 12 – Čuperková 21, Effangová 17, Bolardtová 6. Konečný stav série: 3:0.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články