Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Texas je na nohou. Baseballisté ukončili nejdelší čekání na premiérový titul v MLB

Na první titul v klubové historii dosáhli baseballisté Texasu. V pátém utkání Světové série porazili 5:0 Arizonu Diamondbacks a finále MLB ovládli 4:1 na zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Texas – Arizona

Texas se dlouho nemohl prosadit přes nadhazovače Zaca Gallena, který hostům povolil první odpal až v sedmé směně. Pak však skóroval Corey Seager, jenž byl posléze vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále.

Hosté se probrali a v deváté směně přidali dva body po odpalu Jonaha Heima. Tečku za zápasem udělal homerun Marcuse Semiena. "Přesně kvůli téhle chvíli jsem celé ty roky dřel," řekl Semien po utkání.

"Gallen byl neuvěřitelný, ale i tak jsme se dokázali prosadit. Jakmile se Coreymu podařil odpal, ostatní jako by se probudili. A samozřejmě i náš nadhazovač (Nathan Eovaldi) byl famózní," dodal.

Rangers se po dvou finálových porážkách z let 2010 a 2011 dočkali prvního triumfu ve Světové sérii. Na cestě za titulem v play-off vyhráli na hřištích soupeřů rekordních 11 zápasů.

Texas ukončil nejdelší čekání na premiérový triumf v historii ligy. Klub vstoupil do MLB v roce 1961 pod názvem Washington Senators, od roku 1972 působí pod novým jménem v Arlingtonu.

K titulu Rangers dovedl hned v první sezoně na lavičce trenér Bruce Bochy. Osmašedesátiletý kouč Světovou sérii poprvé ovládl před 13 lety se San Franciscem právě po výhře nad Texasem. Další tituly s Giants přidal v letech 2012 a 2014.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články