Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Softbalisté Břeclavi obhájili titul, softbalistky Tempa odvrátily konec sezony

Úspěšná obhajoba. Softbalisté Locos Břeclav zvítězili ve třetím finále proti Žralokům Ledenice 4:0, sérii ovládli 3:0 na zápasy a v extralize triumfovali podruhé za sebou. K titulu v nejkratším čase měly nakročeno také softbalistky Joudrs, ale první titulový mečbol v pražském derby proti Tempu nevyužily a po porážce 3:5 vedou ve finálové sérii 2:1. Přímý přenos čtvrtého duelu sledujte na ČT sport Plus v neděli od 12:00.

Softbalisté Locos Břeclav slaví další titul
zdroj: softball.cz autor: Adam Mičo
Je nám líto, video expirovalo.
Softbalistky Joudrs přidaly další titul, obhajobu slaví i muži Břeclavi

Břeclavští s elitními nadhazovači Michalem Holobrádkem a Jakubem Osičkou ve finále na domácím hřišti doslova dominovali. V prvním zápase vyhráli Jihomoravané 6:0 a ani ve třetím utkání nepovolili hostujícím Ledenicím skórovat. Žraloci si tak po předloňském titulu budou muset na další úspěch zase minimálně rok počkat.

Celkově se za tři zápasy mohli hráči Locos pochlubit 28 úspěšnými odpaly, to softbalisté z Ledenic jich předvedli o dvacet méně. "Chtěli jsme do finálové série jít s tím, aby nám fungoval útok, a to se povedlo. Některé zápasy jsme předtím v sezoně vyhrávali jenom těsně. Bylo super, jak kluci hráli," pochvaloval si Holobrádek, který společně s Osičkou vytvořil elitní tandem nadhazovačů. V extralize předvedli dohromady přes 260 strikeoutů, dominovali také v evropském SuperCupu, který Locos Břeclav v letošním roce ovládli jako vůbec první český tým.

Jakub Osička z Locos Břeclav
zdroj: softball.cz autor: Adam Mičo

"Pro všechny kluby v extralize je výzva Břeclav v takovém složení porazit a titul jim vzít. My jsme upřímně v zimě přemýšleli nad tím, abychom hlavně nespadli a postoupili do play-off. Účast ve finále je pro nás v letošním roce úspěch," prohlásil Jaroslav Korčák z Ledenic, které v roce 2019 Břeclav ve finále porazily. "Tehdy to byli ještě mladí kluci, teď jsou z nich muži, co mají odehráno mnoho zápasů na nejvyšší úrovni. Společně do noci diskutujeme nad taktikou, hodně celkově vyrostli," hodnotil Dušan Borbély, trenér Břeclavi. "Myslím, že 90 procent našeho týmu patří mezi špičku celé extraligy, a na to jsem pyšný."

V ženském finále, které je reprízou loňského souboje o titul, se série zdramatizovala a nebude se tak opakovat jednoznačný triumf Joudrs 3:0 na zápasy. Celek z Bohnic usiluje o čtvrté prvenství v řadě.

Finále softbalové extraligy – 3. zápasy:

Muži: Břeclav – Ledenice 4:0, konečný stav série 3:0.

Ženy: Joudrs Praha – Tempo Praha 3:5, stav série 2:1.

Zdroj
ČT sport, softball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články