Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Füllkrug vystřelil Dortmundu v semifinále LM výhru nad PSG

Fotbalisté Dortmundu v prvním semifinále Ligy mistrů doma porazili Paris St. Germain 1:0. V úvodní půli vstřelil vítězný gól útočník Niclas Füllkrug. Odveta v Paříži se odehraje příští úterý. Postupující se ve finále utká s lepším z dvojice Bayern Mnichov – Real Madrid, jejich úterní první souboj skončil 2:2.

Utkání Dortmund – PSG
zdroj: Retuers

Dortmund a PSG si opakují souboj ze skupinové fáze, v níž na podzim Pařížané doma zvítězili 2:0 a na hřišti Borussie remizovali 1:1. Čerství francouzští šampioni šli do semifinále proti pátému celku Bundesligy jako favorit a usilují o druhou účast ve finále Ligy mistrů. Dortmund může do závěrečného duelu o vítěznou trofej v prestižní soutěži postoupit potřetí, v roce 1997 ji vyhrál.

"Bylo to zasloužené vítězství, dobrý týmový výkon. Mohli jsme dát víc gólů, ale soupeř taky. Proto je výsledek z mého pohledu v pořádku. Hodně jsme běhali, což je v takovém zápase nutné. Teď nám stačí v odvetě remíza, ale znovu zkusíme v Paříži hrát na vítězství," řekl trenér domácích Edin Terzic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Dortmund – Paris St. Germain

Úvod zápasu odpovídal jeho důležitosti, oba soupeři pozorně bránili. Skóre otevřeli domácí. Schlotterbeck ve 38. minutě poslal ideální pas za obranu, na ofsajdové linii se zapomněl Marquinhos a Füllkrug toho využil. Míč si ideálně zpracoval a prudkou střelou po zemi překonal Donnarummu. Připsal si třetí trefu v sezoně LM. Pro PSG navíc šlo o dvojí ránu. Autora gólu se marně snažil zblokovat Hernandez a při obranném zákroku si zranil koleno. Chvíli se snažil pokračovat, pak ale musel hřiště opustit.

Těsně před přestávkou mohla Borussia svůj náskok zvýšit, tvrdě vypálil Sabitzer a jeho pokus Donnarumma jen s námahou vykopl. Úvod druhého poločasu patřil PSG. Mbappé dostal prostor v šestnáctce a po obstřelu gólmana trefil tyč, akce pokračovala – a Hakimí orazítkoval pro změnu druhou tyč. Velkou šanci nevyužil ani hlavičkující Fabián Ruiz. Pak se dostali ke slovu zase domácí. Sancho naservíroval tutovku Füllkrugovi, autor prvního gólu však z voleje přestřelil branku.

Poločas zahozených šancí pokračoval. Hakimí deset minut před koncem ošálil obranu a uvolnil Dembélého, jenže také on branku z výborné pozice překopl. Gól na hlavě měl podruhé i hostující Fabián Ruiz, opět bez úspěchu. Dortmund nejtěsnější náskok do odvety uhájil a přiblížil se k nečekané finálové účasti v londýnském Wembley.

Borussia Dortmund – Paris St. Germain 1:0 (1:0)

Branka: 36. Füllkrug. Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn – Attwell (video, všichni Angl.). ŽK: Maatsen, Schlotterbeck – Fabián Ruiz. Diváci: 81 365 (vyprodáno).

Dortmund: Kobel – Ryerson (87. Wolf), Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Can, Sabitzer – Adeyemi (83. Reus), Brandt (87. Nmecha), Sancho – Füllkrug (90.+1 Moukoko). Trenér: Terzic.

PSG: Donnarumma – Hakimí, Marquinhos, Hernandez (42. Beraldo), Nuno Mendes – Zaire-Emery, Vitinha, Fabián Ruiz – Dembélé, K. Mbappé, Barcola (65. Kolo Muani). Trenér: Enrique.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články