Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stříbrný Prskavec: Teď se můžu soustředit na singla, rád bych kluky potrápil

Kajakář Jiří Prskavec vedle stříbrné medaile vybojoval i účast na olympijských hrách v Paříži. To mu uvolní ruce pro příští rok, kdy se bude snažit potrápit své reprezentační kolegy kanoisty a zkusit štěstí i v disciplíně, které se věnuje první sezonu. Přímý přenos kajak krosu vysílá ČT sport Plus v neděli od 14:25.

Prskavec si vážil toho, jak zvládl boj o medaili i předčasnou nominaci na olympiádu. K té mu po výpadku Víta Přindiše v semifinále stačilo ve finále dojet čtvrtý.

"Já jsem to někde vzadu v hlavě měl. Snažil jsem se to vytěsnit, ale prostě to tam bylo. O to těžší ta jízda byla. Mám medaili z mistrovství světa a budu startovat příští rok v Paříži, to je krásné," liboval si.

V nabité české konkurenci, kde se utkává mimo jiné s loňským světovým šampionem Přindišem, potřetí za sebou vybojoval olympijskou účast.

"Toho si zatraceně cením, to je na úrovni toho mistrovství světa. Je to strašně těžké a já měl letos skvělou sezonu. Zlatý double se mi zase nepovedl, ale bylo k němu strašně blízko, stejně jako v roce 2013, když jsem vyhrál Evropu také v Krakově a pak byl druhý na světě v Praze. Je to super a já jsem strašně rád, že se pořád držím na těch nejvyšších příčkách a mohu soupeřit s těmi nejlepšími," uvedl kajakář, který má vedle zlata z Tokia ve sbírce také bronz z OH 2016 v Riu de Janeiro.

A za rok pod pěti kruhy by nemusel startovat jen na kajaku. Po zisku místa v kategorii K1 se pokusí uspět v domácí nominaci i na kanoi.

"Takhle příští rok o nic nepojedu na kajaku a můžu se soustředit na toho singla, což mě docela těší a rád bych kluky potrápil. Oni jsou samozřejmě lepší, mají nějaké plusové body, ale potrápit je můžu. A na to se těším," prohlásil.

Navíc se může zúčastnit i kajak krosu, který bude na olympijských hrách poprvé. V této kontaktní disciplíně sice nyní nezávodí, ale pokud by nebyl nikdo jiný, v Paříži by se na start postavil.

"Ale úplně se do toho nehrnu. Kdybychom měli Lukáše (Rohana) a Vítka (Přindiše) jako specialistu, určitě bych jim nechal otevřené dveře, ať jedou," dodal. V kajak krosu budou na OH obecně startovat kanoisté a kajakáři, kteří pojedou klasický slalom. Pro specialisty budou k dispozici jen tři místa, o něž se pojede v červnu 2024 v Praze.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články