Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Přindiš si na SP v Seu dojel pro třetí místo, Prskavce i Fišerovou zastavila "padesátka"

Ve španělském La Seu d'Urgell pokračoval Světový pohár ve vodním slalomu a mezi kajakáři se mezi nejlepší zařadil Vít Přindiš, který obsadil třetí pozici a v čele pořadí seriálu vystřídal Jiřího Prskavce. Olympijský šampion totiž neprojel branku, inkasoval padesátisekundovou penalizaci a podobně jako Jakub Krejčí musel skousnout vyřazení v semifinále. "Padesátka", konkrétně ve finále, neminula také Terezu Fišerovou, jež skončila desátá.

Ve třetí desítce pořadí se po semifinálovém nezdaru umístily Antonie Galušková (24.) a Amálie Hilgertová (28.).

Závody v Seu vyhráli dvojnásobný mistr světa a stříbrný olympijský medailista z Ria de Janeiro 2016 Peter Kauzer ze Slovinska a Slovenka Eliška Mintálová, která o šest setin porazila hvězdnou Jessicu Foxovou z Austrálie a oslavila první triumf v kariéře.

Přindiš po dlouhé době šťouchnul

Úřadující mistr světa Přindiš byl nejprve druhý v semifinále a k medailovému umístění se prodral i s jedním dotekem branky ve finálové jízdě. "Po nějakých osmi, devíti jízdách jsem šťouchnul," podotkl v rozhovoru pro Českou televizi.

Pocity ze závodu měl smíšené. "Jsem hrozně zklamaný z toho startu. Měl jsem tady dva skvělé starty (v kvalifikaci a v semifinále), nahoře prvních šest bran. Ve finále jsem se tam protrápil, bylo to hrozné. Pak jsem musel začít víc riskovat. Ve dvanáctce jsem se zadrhl, prostě jsem šel na riziko. Ale zbytek mi klouznul hezky a hlavně mi nedošly síly, což je důležité. Jsem rád, že jsem zajel dobrý závod. A medaile je krásný bonus," doplnil.

Dvousekundovou penalizaci obdržel i stříbrný Brit Joseph Clarke, oba by čistou jízdou nechali Kauzera za sebou. Přindiš skončil třetí po druhých místech v Praze a Tacenu a posunul se do čela průběžné klasifikace SP. Má ale jen jednobodový náskok před vítězem prvního závodu sezony Giovannim de Gennarem z Itálie, Prskavec se propadl až na čtvrtou příčku, posunul se před něj i olympijský šampion z Ria Clarke.

Prskavec byl v předchozích dvou závodech SP jediným Přindišovým přemožitelem, ale v Seu celkově neprožil povedený víkend. V dějišti, kde v roce 2019 získal titul mistra světa, neuspěl už v pátečním semifinále mezi kanoisty a nejhorší výsledek v sezoně zaznamenal i ve své parádní disciplíně. Kvůli padesátisekundové penalizaci za chybu v šesté brance obsadil mezi až 38. místo.

"Odnesl mě proud zleva a strčil jsem tam (jen) půlku hlavy... Velká chyba a mrzí mě to, protože tady v Seu to mám rád. Ale nějak jsem neměl poslední tři dny dobrej pocit z jízd, tak doufám, že si teď trochu odpočinu a že to bude dobrý na mistrovství světa," konstatoval Prskavec s připomínkou šampionátu, který bude za necelé tři týdny hostit Londýn. Pak ještě bude následovat o prvním říjnovém víkendu finále Světového poháru ve Francii.

SP ve vodním slalomu v Seu d'Urgell (Španělsko):

Muži: K1: 1. Kauzer (Slovin.) 89,36 (0 tr. sekund), 2. Clarke (Brit.) -1,08 (2), 3. Přindiš -1,54 (2), ...v semifinále 12. Krejčí, 38. Prskavec (všichni ČR).

Průběžné pořadí SP (po 4 z 5 závodů):
1. Přindiš 194, 2. De Gennaro (It.) 193, 3. Clarke 173, 4. Prskavec 170, ...9. Krejčí 131.

Ženy: K1: 1. Mintálová (SR) 99,36 (0), 2. J. Foxová (Austr.) -0,06 (2), 3. Hornová (It.) -0,87 (0), ...10. Fišerová -55,56 (50), v semifinále 24. A. Galušková, 28. Hilgertová (všechny ČR).

Průběžné pořadí SP (po 4 z 5 závodů):
1. J. Foxová 188, 2. Liliková (Něm.) 185, 3. Zwoliňská (Pol.) 162, ...10. Fišerová 114, 15. Hilgertová 86, 23. A. Galušková 60, 33. Vojtová 38, 50. M. Satková 15, 80. Nesnídalová (všechny ČR) 2

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články