Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fišerová skončila na SP v Seu čtvrtá, Foxová vyhrála o osm setin sekundy

Do finále kategorie C1 Světového poháru na olympijském kanálu v Seu d'Urgell postoupila z Češek jen Tereza Fišerová a tam jí těsně utekla medaile. Do elitní desítky se vešla se dvěma doteky jako poslední a po poslední jízdě nakonec obsadila čtvrté místo. Vítězkou se stala Jessica Foxová z Austrálie, která triumfovala o osm setin sekundy. V mužích se v kategorii C1 radoval Ital Raffaello Ivaldi. Přímý přenos závodů K1 sledujte v sobotu od 8:20 na ČT sport Plus a od 11:15 také na ČT sport.

Fišerová projela ve finále trať bez chyby. Od stupňů vítězů ji dělilo 85 setin sekundy. Foxová, jež v závěru jízdy připsala dva doteky na brankách, vyhrála o osm setin před čistě jedoucí Němkou Andreou Herzogovou. Třetí skončila Britka Kimberley Woodsová.

"Řekla bych, že finálová jízda byla s menšími chybkami, kterých ale bylo bohužel víc než v semifinálové jízdě. Ale byla bez ťuku a taková dravá, takže jsem spokojená," zhodnotila Fišerová. "Těsně jsem se dostala z první jízdy v kvalifikaci, těsně jsem se dostala do finále, tak jsem těsně za předními příčkami," konstatovala s úsměvem.

Další české kanoistky neprošly semifinálovým sítem. Gabriela Satková obsadila 25. místo, Tereza Kneblová byla hned za ní. V mužích skončil Václav Chaloupka v semifinále na 14. místě, Jiří Prskavec obsadil 24. příčku.

"Myslím si, že se poznalo, že jsme tady nedali tolik tréninků před závodem, protože trať je dost specifická a člověk si to musí trochu osahat," řekl. "Vím, že bez toho šťouchu by to stačilo, ale spíš mě mrzí to pojetí, které nebylo to, kterým se chci prezentovat," dodal Chaloupka, kterého z finálové desítky odsunula dvouvteřinová penalizace.

V kvalifikaci kajakářů uspěly všechny české lodě. Mužům stačila jedna jízda a nejjistěji si počínal pátý Vít Přindiš, zatímco Jakub Krejčí s Prskavcem i kvůli penalizacím skončili až ve třetí desítce. Mezi ženami se povedlo přímo postoupit jen Fišerové z 13. místa. V opravách se prosadily i Amálie Hilgertová a Antonie Galušková, která účast v sobotním semifinále uhájila jako poslední o 26 setin.

SP ve vodním slalomu v Seu d'Urgell (Španělsko):

Muži:
C1:
1. Ivaldi (It.) 96,52 (0 trest. sekund), 2. Božič (Slovin.) -1,01 (2), 3. Mirgorodský (SR) -1,11 (0), ...v semifinále 14. Chaloupka, 24. Prskavec, Kratochvíl (všichni ČR) vyřazen v kvalifikaci.

Ženy:
C1: 1. Foxová (Austr.) 107,09 (4), 2. Herzogová (Něm.) -0,08 (0), 3. Woodsová (Brit.) -1,93 (2), 4. Fišerová -2,78 (0), ...v semifinále 25. G. Satková, 26. T. Kneblová (všechny ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články