Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Značka Ironman v Česku. Hradec Králové uspořádá poloviční verzi slavného triatlonu

Slovo "Ironman" je v lecčems téměř synonymem pro svět triatlonu. Slavná značka se nyní poprvé představí i v Česku. První závod se uskuteční příští rok 18. srpna v Hradci Králové. Město bude poloviční Ironman 70.3 hostit tři roky. Organizátoři o tom informovali na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Je nám líto, video expirovalo.
Značka Ironman vstupuje do Česka

"Je to pro nás velký krok. Jsme ohromně šťastní, že budeme na českém trhu. Hradec Králové po prvních inspekcích vypadá úžasně, je dobře připraven. Město má architektonickou, kulturní i historickou hodnotu. Nabízí krásné a unikátní scenérie pro závodníky," řekl za pořadatele Michal Drelich. Podobné závody zorganizovali již v Gdyni, Varšavě a Poznani.

Úvodní část dlouhá 1,9 km se poplave v Labi, cyklistická trasa (90 km) povede na Černilov a dál kolem Třebechovic, Českého Meziříčí a Jaroměře. Běžeckou část (21 km) triatlonisté absolvují na čtyřech okruzích v centru města kolem soutoku Labe a Orlice. Cíl bude na Masarykově náměstí.

Akce v Hradci Králové nabídne od 16. do 18. srpna i doprovodný program. "Bude tam triatlonový závod olympijské distance, štafety, dětské závody, noční běh. Na hlavní závod je maximální kapacita 1500 lidí. Možná to je ambiciózní plán, ale na nějakých 1200 závodníků míříme," uvedl ředitel závodu Roman Šinkovský. Pět nejlepších závodníků si rozdělí prémie ve výši 15 tisíc dolarů (345 tisíc korun).

"Pro mě je samozřejmě obrovskou výzvou být u toho, kdy se pojede první Ironman na našem území. Je to velký historický milník pro český triatlon," řekl Petr Vabroušek, dvojnásobný vítěz Světového poháru v dlouhém triatlonu a třináctinásobný mistr republiky na této distanci. "Česká republika patří k zemím, kde je triatlon velice populární a rozšířený sport, ale myslím, že díky příchodu Ironmana dojde k obrovskému zájmu o triatlon," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články