Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Triatlonista Vabroušek se vrátil z Nice nadšený. MS mělo úžasnou atmosféru, žasl

Česká triatlonová legenda Petr Vabroušek se právě vrátil z mistrovství světa Ironman. To se poprvé v historii konalo mimo USA ve francouzském Nice. V nabité konkurenci skončil devátý v kategorii 50–54 let. Zlínský vytrvalec si atmosféru závodu užil maximálně.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Petr Vabroušek na Ironmanu

Letošní ročník Ironmana přinesl několik milníků téměř padesátileté historie závodu. Poprvé třeba triumfoval francouzský triatlonista Sam Laidlow. Ten využil hlavně kopcovité trati v cyklistické části.

"Užil jsem si to mimořádně. Hawaií mám za sebou šestnáct, byla to vítaná změna. Věděl jsem, že tratě jsou velmi náročné, co se týká cyklistiky, plavání nádherné," žasl Vabroušek v rozhovoru pro ČT sport.

"Kolo jsem si užíval hlavně do kopců. Běh nádhera, atmosféra byla celých dvaačtyřicet kilometrů. Šampionát celkově nezklamal, ať už se to týká i pořadatelského zajištění. Pro spoustu lidí by to mistrovství světa ale mělo navždy zůstat na Hawaii, ale účastníků přibývá," uvedl Vabroušek.

Ironman
zdroj: ČT sport

Závod se lámal v cyklistické části. "Hlavní role byla ve znalosti sjezdů, jak to člověk umí pustit. Minimálně šest sedm případů jsem viděl, jak nakládali do sanitky. Kdo na to má, může to pustit," dodal Vabroušek.

Deváté místo ho těší, i když doufal v nejlepší pětku. "Nebo ideálně top tři. Ale nebyl jsem na to dostatečně připravený. V červenci jsem měl tři týdny dovolenou bez tréninku. Užíval jsem si to a tréninku jsem moc nedal. Pokud se kvalifikuju příští rok, chtěl bych se připravit spíš specificky na závod šampionátu."

"Teď už je mi jedno, jestli budu pátý, či desátý. Můžu si to užívat. Triatlon mě bavit nepřestal, ani trénování. Žádný tlak na mně neleží," doplnil muž, který se koncem roku chystá pro změnu na Tchaj-wan.

"To bude opět mimořádný zážitek, který bude intenzivní z hlediska trpění na trati, ale i jako zážitek na celý život. Trať bude srovnatelná jako v Himálaji. Obrovská výzva na závěr sezony, velice se na to těším," uvedl Vabroušek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články