Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Velký úspěch českého triatlonu. Zimovjanová má bronz ze SP v Koreji

Nejlepší výsledek v kariéře si v korejském Tchongjongu připsala triatlonistka Tereza Zimovjanová. Česká závodnice skončila na třetím místě. Závod Světového poháru vyhrála Američanka Gwen Jorgensenová.

Je nám líto, video expirovalo.
Tereza Zimovjanová zazářila bronzem ze SP v Koreji

"Upřímně řečeno, byla jsem strašně překvapená z běhu. Pořád jsem čekala, že mě některá ze soupeřek předběhne. Říkala jsem si, že ani náhodou nemůžu skončit na pódiu, a ono se to nakonec stalo. Jsem strašně šťastná," řekla Zimovjanová v cíli závodu.

Závodnice absolvovaly nejprve 750 metrů dlouhý plavecký úsek, následovalo dvacet kilometrů na kole a závěrečná běžecká pětka. Na vítěznou Jorgensenovou, která je olympijskou vítězkou z Ria 2016, ztratila Zimovjanová sedm vteřin, stříbrná skončila Juko Takahašiová z Japonska. 

"Nemůžu tomu uvěřit, protože tu bylo docela nadupané startovní pole. Loni jsem tu byla třicátá, tak jsem z toho výsledku umazala nulu," uvedla Zimovjanová. "Ze tří závodů, co teď v Asii jedu, byl tohle jediný sprint, který mi sedí víc než olympijská trať. Tak jsem ráda, že se mi to podařilo využít," dodala závodnice, kterou příští týden čeká další SP v Mijazaki.

Jorgensenová se v této sezoně po pauze, kdy se věnovala běžeckým závodům na dráze, vrací do triatlonového seriálu. Jejím cílem je účast na pařížské olympiádě v příštím roce. "Nebyla jsem vůbec spokojená s plaveckou částí, ale potom už to bylo dobré," hodnotila v cíli.

Závody SP v triatlonu v Tchongjongu (Korea):

Muži: 1. Hellwig (Něm.) 50:25, 2. Batista (Portug.) -4, 3. Dickinson (Brit.) -8.

Ženy: 1. Jorgensenová (USA) 58:16, 2. Takahašiová (Jap.) -4, 3. Zimovjanová -7.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články