Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Hokej v srdci

Triatlonová elita míří na SP do Karlových Varů. Chceme pořádat ME v roce 2025, hlásí ředitel závodu

Od pátku do neděle budou Karlovy Vary opět triatlonové. Na podnik Světového poháru i tentokrát zavítají špičkoví závodníci z celého světa i domácí reprezentanti a reprezentantky. Trať je mnohými považována za nejkrásnější i nejtěžší v celém programu seriálu. Ředitel závodu Vladimír Malý ve Sportovních zprávách oznámil, že téměř jistě bude věhlasné lázeňské město kandidovat na evropský šampionát za dva roky. Přímý přenos SP vysílá ČT sport a ČT sport Plus v neděli od 14:50.

Je nám líto, video expirovalo.
Malý a Štěrbová zvou v SZ na triatlonový SP v Karlových Varech

"Evropská triatlonová asociace nás už několik let doslova popichuje, abychom kandidovali na mistrovství Evropy. S vysokou pravděpodobností hraničící s jistotou můžu potvrdit, že budeme žádat o jeho pořádní v roce 2025," prohlásil Malý.

Karlovy Vary hostily evropský šampionát v letech 2001 a 2003 a ozdobou se staly souboje Filipa Ospalého se Španělem Ivanem Raňou.

Uplynuly dvě dekády a Karlovy Vary mezitím uspořádaly mnoho velmi kvalitních závodů Světového poháru. O víkendu se opět na západ Čech chystají zavítat triatlonové hvězdy, které sbírají body pro Hry v Paříži.

Na start se postaví Němec Jonas Schomburg, Brit Samuel Dickinson či olympijská vítězka Gwen Jorgensenová, která se prvním triumfem od Ria blýskla shodou okolností na poslední zastávce SP ve Valencii o uplynulém víkendu.

Jedenáctá tu byla česká favoritka Petra Kuříková. Podobně jako Tereza Zimovjanová nebo Michaela Štěrbová, které se umístily ve třetí desítce, nebude v Karlových Varech chybět.

"Těším se hodně. Je to první mezinárodní závod na domácí půdě. Kulisu jsem si hodně užila, už když jsem tu před dvěma lety byla na českém poháru," uvedla Štěrbová.

Program v lázeňském městě začne žákovskými závody v pátek, v sobotu se pokračuje dětským duatlonem a závodem pro veřejnost, vrchol v podobě klání profesionálů pak přijde v přímém přenosu ČT Sport v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články