Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Mohl to být životní úspěch. Zimovjanová přišla po diskvalifikaci o druhé místo

Triatlonistka Tereza Zimovjanová přišla po diskvalifikaci o druhé místo na Světovém poháru ve Viňa del Mar. O životní výsledek, kterým by vylepšila tři týdny starý bronz z Koreje, se připravila špatným odbočením při běhu.

Tereza Zimovjanová
zdroj: Česká triatlonová asociace

Ze třetí příčky na první se v konečných výsledcích posunula favorizovaná Američanka Gwen Jorgensenová. A právě olympijská vítězka z Ria de Janeiro podala protest proti tomu, že Zimovjanová, původně nejrychlejší Katie Zaferesová a další dvě závodnice porušily pravidla. Se Zaferesovou bojuje Jorgensenová o místo v nominaci na olympijské hry v Paříži.

Diskvalifikovány byly také původně čtvrtá Španělka Anna Godoyová a pátá Francouzka Mathilde Gautierová. Za Jorgensenovou skončila s odstupem 32 sekund její krajanka Gina Serenová, třetí byla Britka Vicky Hollandová.

Je nám líto, video expirovalo.
Zimovjanová přišla na SP v Chile po diskvalifikaci o životní druhé místo

"Závod byl super a celý se mi strašně líbil, ale teď je mi opravdu hrozně. Rozhodnutí o diskvalifikaci se mi zdá nespravedlivé, protože když jsme probíhaly kolem depa, nebyl tam rozhodčí, který by nám ukázal směr. Ostatní skupiny, které běžely za námi, už tam rozhodčího měly, jinak by také běžely špatně a tím depem proběhly stejně jako my," uvedla Zimovjanová.

"Sice jsme se všechny čtyři proti tomu odvolaly, ale jury vyhověla protestu Jorgensenové. Proto se budeme ještě odvolávat k vyšší instanci," dodala zdrcená česká triatlonistka.

Výsledky triatlonového SP ve Viňa del Mar:

Ženy: 1. Gwen Jorgensenová (USA) 57:28, 2. Gina Serenová (USA) 58:00, 3. Vicky Holland (V.Brit.) 58:10… Tereza Zimovjanová diskvalifikována

Zdroj
ČTK, Česká triatlonová asociace, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články