Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Přívratský byl v malorážce ve finále SP v Dauhá dvě desetiny od medaile, čtvrtý byl i Rampula

Těsně pod stupni vítězů skončil po středečním bronzu Jiří Přívratský. Ve vzduchové pušce byl český sportovní střelec na SP v Dauhá třetí, ale v libovolné malorážce na 3 x 40 ran skončil čtvrtý. Od umístění v nejlepší trojici dělily dvaadvacetiletého českého reprezentanta jen dvě desetiny bodu. Soutěž vyhrál Francouz Lucas Kryzs. Pistolář Matěj Rampula obsadil čtvrté místo v rychlopalbě. O medaili se připravil v šestém vyřazovacím kole položkou bez jediného zásahu.

Jiří Přívratský
zdroj: ČTK / Profimedia autor: Cao Yiming / Xinhua News

Přívratský postoupil do finále z druhého místa za Číňanem Liou Jü-kchunem, který měl o dva body lepší nástřel. Další český střelec Petr Nymburský, jenž obhajoval vítězství z loňského finále Světového poháru v Káhiře, byl v kvalifikaci desátý. Mezi postupující osmičku se nedostal o dva body.

V závěrečné vyřazovací části nevyšla Přívratskému druhá rána, kterou trefil jen 9,0 bodu. Následně sice zaznamenal 10,6 bodu a "devítku" si připsal Jon-Hermann Hegg, na posun před norského puškaře do nejlepší trojice už to ale nejlepšímu českému střelci loňského roku nestačilo.

Rampula prošel mezi šestici nejlepších ze čtvrtého místa s nástřelem jen o jeden bod horším než nejlepší trio v čele s Peterem. Do vyřazovacího finále vstoupil bezchybnou položkou, všech pět ran našlo cíl i v třetím a pátém kole. Ve zbylých dvou udělal jen tři chyby a držel se na druhém místě. Jenže v šestém kole, v kterém se mezi zbylou čtveřicí rozhodlo o medailistech, svěřenec Martina Tenka ani jednou netrefil.

I jediný zásah by znamenal pro třiadvacetiletého reprezentanta přinejmenším rozstřel, dva jistotu medaile. Takto před ním zůstal o jeden zásah nakonec bronzový Ind Aniš Aniš, stříbro získal úřadující mistr světa Li Jüe-chung z Číny.

Finále Světového poháru ve sportovní střelbě v Dauhá:

Muži:

Libovolná malorážka 3 x 40 ran: 1. Kryzs (Fr.) 465,2, 2. Liou Jü-kchun (Čína) 465,0, 3. Hegg (Nor.), 4. Přívratský, ...10. Nymburský (oba ČR).

Rychlopalná pistole: 1. Peter (Něm.) 35, 2. Li Jüe-chung (Čína) 33, 3. Aniš (Indie), 4. Rampula (ČR).

Ženy:

Libovolná malorážka 3 x 40 ran: 1. Duestadová 464,8, 2. Steneová (obě Nor.) 460,6, 3. Müllerová (Něm.), ...v kvalifikaci 9. Brabcová (ČR).

Sportovní pistole: 1. Feng S'-süan (Čína) 37, 2. Vennekampová (Něm.) 31, 3. Čao Nan (Čína).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články