Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Nýdrle, Prokop a Tomeček si vystříleli na skeet stříbro na ME, ženy byly čtvrté

Česká sportovní střelba boduje. Střelci na skeet Tomáš Nýdrle, Radek Prokop a Jakub Tomeček získali stříbro na mistrovství Eropy v Chorvatsku v soutěži družstev. Ženský tým ve složení Barbora Šumová, Martina Kučerová a Anna Šindelářová byl v Osijeku čtvrtý.

Jakub Tomeček
zdroj: Reuters autor: Ann Wang

Muži v Chorvatsku vyhráli kvalifikaci a v dramatickém finále se o zlato střetli s Itálií. Po čtyřech kolech, v nichž každý člen družstva musí trefit čtyři terče, byl stav vyrovnaný 4:4. V pátém kole poprvé ve finále minul Tomeček, který musel na své druhé dva pokusy čekat několik minut kvůli technických problémům.

A protože Italové byli bezchybní, vyhráli kolo nejtěsnějším rozdílem 12:11 a celý duel 6:4. Všech dvacet finálových terčů trefil bronzový medailista z individuální soutěže Tammaro Cassandro.

Je nám líto, video expirovalo.
Družstvo střelců na skeet získalo na ME stříbro, ženy byly čtvrté

Česká výprava tak na šampionátu brokařů získala druhé stříbro po úterní soutěži v mixu, v níž byli druzí Nýdrle a Kučerová. Trio skeetařů navázalo na střelnici v Osijeku na loňský bronz z mistrovství světa a získalo první medaili na ME od zlata z Lonata 2019, kdy byl členem týmu s Nýdrlem a Tomečkem Jaroslav Lang.

Historická medaile unikla ženám, jež postoupily ze čtvrtého místa v kvalifikaci do duelu o bronz, v němž podlehly jednoznačně 0:6 Britkám. Zlato stejně jako v mužské kategorii získala Itálie před Slovenskem.

Příští týden budou v Osijeku soutěžit střelci na trap.

Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě z brokových zbraní v Osijeku – družstva:

Muži:

Finále: Itálie – Česko (Prokop, Tomeček, Nýdrle) 6:4, o 3. místo: Německo – Británie 6:2.

Ženy:

Finále: Itálie – Slovensko 6:0, o 3. místo: Británie – Česko (Šumová, Kučerová, Šindelářová) 6:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články