Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Nymburský získal na MS titul v neolympijské malorážce vleže

Puškař Petr Nymburský ovládl na mistrovství světa v Baku neolympijskou disciplínu libovolná malorážka vleže. Na šampionátu vybojoval druhou medaili po stříbru z královské třípolohové střelby, po kterém se posunul do čela světového žebříčku. V týmu s Jiřím Přívratským a Davidem Hrčkulákem české střelce dělila pouze desetina bodu od bronzových Číňanů a skončili čtvrtí. V rychlopalné pistoli těsně nepostoupil do šestičlenného finále Martin Podhráský, který jen kvůli horšímu pomocnému kritériu skončil sedmý.

Je nám líto, video expirovalo.
Puškař Nymburský získal na MS titul v neolympijské malorážce vleže

Osmadvacetiletý Nymburský zvítězil v soutěži na 60 ran, po které nenásleduje finále, ziskem 626,5 bodu a náskokem 1,3 před Číňanem Tu Lin-šu, jenž na loňském MS v Káhiře získal pět zlatých medailí mezi juniory. Třetí skončil o další dvě desetiny zpět švýcarský obhájce titulu Jan Lochbichler.

Přívratský obsadil 24. místo s více než šestibodovou ztrátou na Nymburského, Hrčkulák byl mezi 73 střelci klasifikován na 43. pozici. České trio zůstalo těsně pod stupni vítězů v týmovém součtu, zvítězili Norové před Němci.

Devětatřicetiletý Podhráský dosáhl v kvalifikaci výkonu 583 kruhů, který předvedli i čtyři jeho soupeři, ale jen Denysi Kušnirovovi z Ukrajiny stačil na postup mezi šestici finalistů. Při bodové rovnosti rozhodlo o posledním postupujícím srovnání počtu přesných desítek. Český reprezentant jich trefil o čtyři méně než Kušnirov (17-21) a zůstal první pod čarou.

Podhráský, který letos na Evropských hrách ve Vratislavi získal bronz a účastnické místo na olympiádě v Paříži, si na MS vyrovnal maximum z Granady 2014. V soutěži družstev s Tomášem Těhanem a Matějem Rampulou obsadili Češi šesté místo.

Mistrovství světa ve sportovní střelbě v Baku:

Muži:

Libovolná malorážka vleže: 1. Nymburský (ČR) 626,5, 2. Tu Lin-šu (Čína) 625,2, 3. Lochbichler (Švýc.) 625,0, ...24. Přívratský 620,1, 43. Hrčkulák (oba ČR) 616,7.

Družstva: 1. Norsko 1866,0, 2. Německo 1864,5, 3. Čína 1863,4, 4. Česko 1863,3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články