Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Knedla se trápil, ale na MS se na znakařské stovce do semifinále probojoval

Miroslav Knedla splnil dílčí cíl, byť s výkonem spokojený nebyl. Na mistrovství světa v Dauhá proplaval do semifinále na 100 metrů znak. Čas 54,20 sekundy mu v hodnocení rozplaveb stačil na 14. místo. Naopak Kristýna Horská na 100 metrů prsa ani Ondřej Gemov na 200 metrů volný způsob na semifinále nedosáhli. Jejich hlavní disciplíny je však ještě čekají. Přímé přenosy můžete sledovat na Eurovision Sport.

Ilustrační foto
zdroj: Reuters

Osmnáctiletý Knedla zaostal téměř o sekundu za svým českým rekordem 53,28, kterým loni splnil olympijský limit pro Hry v Paříži. V závěrečné čtvrtině závodu se trápil.

"Ke konci mi došly síly, zejména nohy. Už jsem se posouval jenom vlastní vůlí, ale doplaval jsem to. Dostal jsem se do semifinále, tak jenom doufám, že odpoledne to bude lepší," řekl Radiožurnálu Sport. Postaral se o třetí české semifinále na tomto MS poté, co v neděli uspěli Barbora Seemanová na stovce motýlek a Daniel Gracík na motýlkářské padesátce.

Bronzová medailista z ME v krátkém bazénu na 200 metrů prsa Horská vstoupila do šampionátu závodem na poloviční vzdálenost. Dohmátla v čase 1:08,95, což je necelé tři desetiny od jejího osobního rekordu. Obsadila 24. příčku, od semifinálové šestnáctky ji dělila více než sekunda.

"Myslím si, že mám na to plavat trochu rychleji. Prostě nevím, jak tu stovku mám zrychlit. I když jsem do toho šla naplno a sprintersky, tak mám skoro pocit, že bych mohla otočit dál a plavat tu dvoustovku. Ještě jsem nepřišla na to, jak se stovka plave," hodnotila svůj výkon.

Gemov si na kraulařské dvoustovce vylepšil osobní rekord na 1:49,78. Poprvé se v této disciplíně dostal pod minutu a 50 sekund. "Měl jsem zadáno tam ten osobák vystřelit. Měl jsem zadáno, že pokud nepojedu pod 1:50, tak dostanu obrovské rány od trenérky," poznamenal s úsměvem svěřenec Petry Škábové, jenž je českým rekordmanem na 200 metrů motýlek. Na 200 metrů volný způsob mu jeho dnešní výkon stačil na 35. příčku.

Zdroj
ČTK, Radiožurnál Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články