Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Valenta s Blaškovou se Her nezúčastní, v 1. kole kvalifikace ztroskotali na páru z Moldavska

Sen o účasti na olympijských hrách se stolním tenistům Janu Valentovi a Zdeně Blaškové rozplynul. Nevyšel jim totiž ani druhý pokus k účasti v Paříži ve smíšené čtyřhře. Na kvalifikačním turnaji v Havířově podlehli hned v prvním kole moldavskému páru Vladislav Ursu, Alexandra Chiriacová 2:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Valenta s Blaškovou na OH nebudou

K postupu na olympiádu bylo potřeba v Havířově vyhrát buď ve čtvrtek, nebo v pátek, čtyři utkání za sebou. První den turnaje porazili úřadující mistři republiky jednoho soupeře, o den později ztroskotali hned na úvod.

"Mrzí nás, že jsme vypadli v prvním kole, teď už se nedá nic dělat. Budeme na souhře dál pracovat, nevyšlo to letos do Paříže, pokusíme se za čtyři roky na příští olympiádu," uvedla na svazovém webu Blašková po porážce 10:12, 11:8, 8:11, 11:6, 9:11 a 5:11. "Myslím, že jsme nehráli tak dobře jako včera. To na tak kvalitně obsazeném turnaji zkrátka nejde," doplnil ji Valenta.

Český stolní tenis už má naději na olympijskou účast v Paříži jen ve dvouhrách. Do soutěží družstev se neprobojovali muži ani ženy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články