Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Blaškové s Valentou první kvalifikační turnaj o OH nevyšel

Zdena Blašková a Jan Valenta při prvním pokusu o postup na olympijské hry ve smíšené čtyřhře vypadli ve čtvrtfinále. Na kvalifikačním turnaji v Havířově v boji o semifinále podlehli v dramatické bitvě 3:4 Maďarům Dóře Madarászové a Nándoru Ecsekimu. V pátek čeká český pár druhý pokus.

Zdena Blašková
zdroj: Česká asociace stolního tenisu / PR / Profimedia

"Cítíme, že tady hrajeme dobře, jsme ve formě a určitě nic nevzdáváme. Zítra budeme mít ještě jednu možnost," řekl Valenta. S italskými soupeři nejprve neměli potíže a dvojici Gaia Monfardiniová, John Oyebode porazili hladce 4:0"Měli jsme je velmi dobře nastudované a bylo moc důležité, že jsme stále drželi nastavenou taktiku. Je ale pravda, že ve třetím setu jsme vyrobili několik chyb a soupeř naznačil, že to rozhodně nevzdá. Ale já si myslím, že jsme byli celou dobu lepší a vyhráli jsme zaslouženě," uvedla Blašková.

Proti vysoce favorizovaným Maďarům uhrál domácí pár v první sadě jen tři body. Pak hru vyrovnal, otočil vývoj ze stavu 0:2 na sety na 3:2, ale obrat se povedl i finalistům loňských Evropských her.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Maďarsko

"Kdybychom druhý set vyhráli, bylo by to mnohem lepší. Dotahovat nepříznivý vývoj z 0:2 není jednoduché," litovala Blašková ztracené těsné koncovky druhé sady (9:11). "Myslím, že se nemáme za co stydět, byli jsme Maďarům více než vyrovnanými soupeři. Úvod nám sice nevyšel, ale pak jsme se adaptovali na jejich servis, zlepšili jsme příjem a byli jsme v laufu. Bohužel oni také lehce změnili taktiku a nám se nepovedlo dobře rozehraný zápas dotáhnout do vítězného konce," konstatoval Valenta.

Dvoudenní turnaj dnes pozná první dvě dvojice, které si zajistí účast v Paříži. V Havířově se hraje ve dvou na sobě nezávislých pavoucích vyřazovacím způsobem a na OH pojedou vítězové finále. V pátek se bude hrát obdobným systémem už bez úspěšných dvojic z prvního dne.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články