Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Češi získali na paralympiádě sedm medailí

Rio de Janeiro - Česká výprava se z paralympijských her v Riu de Janeiro vrátí se sedmi medailemi. Jako poslední vybojovali v sobotu bronz lukostřelci David Drahonínský a Šárka Musilová v soutěži smíšených družstev, v závěrečný den soutěží už čeští sportovci do bojů nezasáhnou.

Arnošt Petráček
zdroj: Reuters

Čeští lukostřelci v semifinále podlehli Britům 128:144, v souboji o bronz pak zdolali dvojici z USA 137:129. "Bylo to hodně náročné, bojovali jsme nejen se soupeři, ale i s větrem, což je na těchto hrách typické. Po prohře s Brity už nebylo na co se šetřit, a tak jsem se do toho opřela," řekla Musilová, která se lukostřelbě závodně věnuje teprve druhým rokem.

"Já jsem věřil, že Šárka se dokáže kousnout, a vyzdvihnout je potřeba taky našeho trenéra Vladimíra Bradu. Já jsem jenom dělal, co se ode mě čekalo - střílel desítky," uvedl Drahonínský, který týmový bronz přidal k individuálnímu stříbru z pátku.

Musilová závodila i v individuální soutěži, v níž ve čtvrtfinále prohrála s Jessicou Strettonovou z Velké Británie 124:130. Jediný český vítěz z Ria Arnošt Petráček skončil ve finále na 50 metrů volný způsob pátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Bronzové duo Musilová-Drahonínský: Medaile jsme slíbili, tak je vezeme

Jan Povýšil za ním doplaval na sedmém místě, držitelka dvou medailí Běla Třebínová byla na dvojnásobné trati osmá. Dvě šestá místa přidaly atletky - Anna Luxová v běhu na 200 metrů a Eva Berná v hodu diskem. V cyklistickém silničním závodu dojel Jiří Bouška jedenáctý a šestinásobný zlatý medailista Jiří Ježek v posledním paralympijském závodu kariéry třináctý.

Před čtyřmi lety v Londýně získali čeští reprezentanti 11 medailí, z toho rovněž jednu zlatou. Skok do dálky vyhrál výkonem 821 cm Němec Markus Rehm, jenž marně usiloval o start na olympijských hrách. Atlet, který na odrazové noze používá speciální karbonovou protézu, má osobní rekord 840 cm.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články