Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Verstappen zůstává v kvalifikaci stoprocentní. V Japonsku opět odstartuje z pole position

Trojnásobný mistr světa Max Verstappen vyhrál i letošní čtvrtou kvalifikaci formule 1. Velkou cenu Japonska v Suzuce odstartuje před svým kolegou z Red Bullu Sergiem Pérezem.

Max Verstappen v kvalifikaci Velké ceny Japonska
zdroj: Reuters autor: Issei Kato

Verstappen minulou Grand Prix v Austrálii nedokončil a po devíti triumfech za sebou poprvé nezvítězil, ale v Suzuce stáj Red Bull opět dominovala. Kvalifikaci ovládl s časem 1:28,197 a Péreze porazil o 66 tisícin. Třetí Lando Norris z McLarenu už zaostal o téměř tři desetiny.

"Až do konce to bylo velmi těsné. Samozřejmě že chcete, aby každé odjeté kolo bylo dokonalé, ale na takovéhle trati to prostě vždycky nevyjde," řekl Verstappen. Úvodní čtyři kvalifikace v sezoně ovládl jako první jezdec od Lewise Hamiltona před devíti lety.

Šestadvacetiletý Verstappen bude v neděli usilovat o třetí triumf ve Velké ceně Japonska za sebou. V průběžném pořadí šampionátu má na prvním místě náskok čtyř bodů před Charlesem Leclercem z Ferrari, který do závodu odstartuje až z osmého místa. "Na víc jsem neměl. A abych byl upřímný, tak to nechápu," hlásil naštvaný Leclerc do vysílačky.

Druhý pilot italské stáje a vítěz minulého závodu v Austrálii Carlos Sainz se na startu postaví na čtvrtou pozici. "Doufám, že v závodě budeme s Red Bullem bojovat, protože v kvalifikaci to nešlo," řekl Sainz.

Sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton z Mercedesu obsadil v kvalifikaci sedmé místo. Jeho týmový kolega George Russell byl devátý, ale za jeho nebezpečné vyjetí z boxů dostala německá stáj pokutu 5000 eur (asi 127 000 korun).

Velká cena Japonska v neděli začne v sedm hodin SELČ.

Výsledky kvalifikace na Velkou cenu Japonska formule 1:

1. Verstappen (Niz./Red Bull) 1:28,197, 2. Pérez (Mex./Red Bull) -0,066, 3. Norris (Brit./McLaren) -0,292, 4. Sainz (Šp./Ferrari) -0,485, 5. Alonso (Šp./Aston Martin) -0,489, 6. Piastri (Austr./McLaren) -0,563.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články