Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hlaváčková s Gryczem se ve smíšené štafetě postarali o jedinou českou pětibojařskou medaili z MS

Moderní pětibojaři Lucie Hlaváčková a Marek Grycz získali bronz ve smíšené štafetě na mistrovství světa v Bathu a v závěrečné disciplíně se postarali o jedinou českou medaili na šampionátu. Vyhráli Egypťané Salma Abdal Maksúdová s Muhanádem Šabanem, druhá skončila korejská štafeta.

Je nám líto, video expirovalo.
Pětibojaři Hlaváčková s Gryczem získali na MS bronz ve štafetě

Hlaváčková s Gryczem se dostali na třetí místo před závěrečnou kombinovanou disciplínou. V běhu se střelbou medailovou pozici s přehledem udrželi.

Grycz doběhl s téměř desetisekundovým náskokem před čtvrtým Tureckem. Podobným rozdílem Češi zaostali za stříbrnými Korejci.

"My jsme nešli nic nějak fantasticky, ale všechno jsme šli dobře a to stačilo," zhodnotil závod pětadvacetiletý Grycz.

"Postupně jsme se propracovávali nahoru, a když se to všechno sejde takhle hezky, tak je z toho takovýhle výsledek," dodala o osm let mladší Hlaváčková.

Ve smíšené štafetě dosud Češi na MS získali pouze jednu medaili, v roce 2015 zvítězili Jan Kuf s Natálií Dianovou. Loni vybojovali bronz v mužské štafetě Filip Houška s Matoušem Tůmou.

Výsledky MS v moderním pětiboji – smíšená štafeta:

1. Maksúdová, Šaban (Eg.) 1413, 2. Kim Sun-u, Čun Ung-tche (Korea) 1395, 3. Hlaváčková, Grycz 1386, 4. Özyükselová, Ünal (Tur.) 1376, 5. Kerenzaová, Pillage (Brit.) 1363, 6. Maliszewská, Gutkowski (Pol.) 1355.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články