Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Riiber vyhrál druhý závod v Ruce a v nové sezoně sbírá další prvenství

Druhý závod SP v severské kombinaci ve finské Ruce vyhrál Nor Jarl Magnus Riiber a navázal na své triumfy z let předchozích. Suverén svého sportu vedl už po skokanské části a na desetikilometrové trati svůj náskok ještě navýšil, a to až na 53 vteřin. Druhou příčku udržel Rakušan Johannes Lamparter a třetí skončil Riiberův krajan Jörgen Graabak. Nejlepším českým sdruženářem byl Jiří Konvalinka na 37. místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Skoky českých sdruženářů na velkém můstku v Ruce

Riiber, osminásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz SP z let 2018 až 2022, vedl ve Finsku už po skokanské části a v běhu na deset kilometrů první místo suverénně uhájil. Druhý Lamparter za ním zaostal o 53,8 sekundy, Graabak už ztratil téměř minutu a půl. V součtu s druhým místem z páteční premiéry nového formátu kompaktního závodu se Riiber ujal vedení v průběžném pořadí SP.

Konvalinka po skoku figuroval na 36. místě a v běhu si o jednu příčku pohoršil. Na vítěze nabral téměř sedmiminutové manko. Jan Vytrval, který po nevydařeném vystoupení na můstku figuroval až na 53. příčce, zaběhl osmý nejlepší čas, stačilo mu to ale jen k posunu na 45. místo. Tomáš Portyk závod nedokončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články